США поставили жорсткий ультиматум Росії по Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

США поставили жорсткий ультиматум Росії по Криму

США поставили жорсткий ультиматум Росії по Криму
Джерело:  online.ua

18 травня, в День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу і річниці депортації кримських татар сталінським режимом СРСР, посольство США в Україні записало звернення до Росії. Вашингтон вимагає, щоб російські окупанти припинили призов кримчан в російську армію, а Москва негайно повернула півострів під контроль України. Відповідний ультиматум озвучила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, повідомляє ONLINE.UA.

"Сьогодні ми з сумом згадуємо початок радянської депортації кримських татар, що призвела до немислимих травм, стражданням і загибелі багатьох тисяч людей. Горе, яке відчули ці люди та їхні родини, неможливо виміряти або виправдати. Ця травма і страждання тільки посилюються сучасною окупацією Криму Росією. США не визнають незаконну анексію Криму. Наші санкції, пов'язані з Кримом, залишаться в силі, поки Росія не поверне Україну контроль над Кримським півостровом ", - підкреслила Квін.

Важливо додати, що позицію США потужно підтримують в ЄС. Кілька днів тому країни Євросоюзу звернулися до глави Кремля Володимира Путіна з вимогою негайно зупинити незаконний призов місцевих жителів півострова в російську армію. В Євросоюзі нагадали Путіну, не визнають і ніколи не визнають незаконну анексію Криму, тому вимагають негайно припинити всі порушення міжнародного гуманітарного права на українському півострові.

Нагадаємо, 18 травня 2020 року минає 76 років від часу депортації радянським режимом кримських татар з їх історичної батьківщини - Криму. 11 травня 1944 року голова СРСР Йосип Сталін підписав постанову про виселення всіх кримських татар з території Криму. Обгрунтування депортації було підготовлено в окремій доповідній записці наркому внутрішніх справ СРСР Лаврентію Берії. Велика частина кримських татар була виселена до Узбекистану. Повертатися до Криму вони змогли тільки після 1990 року. В цей день в Україні і світі відзначають День пам'яті жертв депортації і геноциду кримськотатарського народу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна звернулася до Росії з жорсткою вимогою. Офіційний Київ закликає РФ припинити жахливі злочини на Донбасі і в Криму, де вже шостий рік поспіль тривають вбивства, викрадення активістів, сфабриковані судові процеси, незаконні ув'язнення в тюрми, безпідставні арешти і обшуки, залякування, тортури і приниження українців з боку російської влади. У своїй офіційній заяві дипломати МЗС також звернулися до всього світу з проханням звернути особливу увагу на масові і системні репресії, які відбуваються на окупованих Росією українських територіях, і вжити всіх заходів, щоб покласти край цьому жахливому явищу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?