Негайно припиніть - Україна поставила жорстку вимогу Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Негайно припиніть - Україна поставила жорстку вимогу Росії

Негайно припиніть - Україна поставила жорстку вимогу Росії
Джерело:  online.ua

В неділю, 17 травня, в День пам'яті жертв політичних репресій, Україна звернулася до Росії з жорсткою вимогою. Офіційний Київ закликає РФ припинити жахливі злочини на Донбасі і в Криму, де вже шостий рік поспіль тривають вбивства, викрадення активістів, сфабриковані судові процеси, незаконні ув'язнення в тюрми, безпідставні арешти і обшуки, залякування, тортури і приниження українців з боку російської влади. У своїй офіційній заяві дипломати МЗС також звернулися до всього світу з проханням звернути особливу увагу на масові і системні репресії, які відбуваються на окупованих Росією українських територіях і вжити всіх заходів, щоб покласти край цьому жахливому явищу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського дипвідомства.

"У Криму вже шостий рік поспіль масово порушуються права людини, українського і кримськотатарського національного співтовариства. Вбивства, викрадання активістів, сфабриковані судові процеси, незаконні ув'язнення, безпідставні арешти і обшуки, залякування. В даний час більше ста українських громадян містяться за політичними мотивами в Росії і окупованому Криму, більшість з них є кримськими татарами. Ще гірше ситуація в окупованих районах Донбасу. Розстріли і вбивства українських військовополонених і місцевих патріотів, викрадення людей, тортури і приниження стали тут звичайним явищем ", - йдеться в заяві дипломатів.

У МЗС підкреслили, що сьогодні, в День пам'яті жертв політичних репресій, українці схиляють в скорботі голови, згадують мільйони селян, навмисно замучених до смерті голодоморами, українських патріотів, національну еліту, письменників, художників, учених, священиків, просто безневинних людей, грубо знищених під час Великого терору, згадують тих, кого кинули в тюрми і табори ГУЛАГу, депортували, вислали на поселення.

"Вся правда про злочини радянського режиму відкрилася нам з запізненням в декілька десятиліть вже в незалежній Україні. Ми почали усвідомлювати масштаби злочину, вчиненого проти нашого народу, весь жах і глибину трагедії, яка випала на його частку. Однак попереду ще довгий шлях усвідомлення всієї правди про ці злочини не тільки українською, а й міжнародною спільнотою. І мова, на жаль, не тільки про минуле. Російська агресія проти України повернула на нашу землю і політичні репресії ", - підкреслили в МЗС.

Нагадаємо, в Україні два дні вшановують пам'ять жертв політичних репресій. 17 травня - вшановують пам'ять жертв політичних репресій, а 18 травня - жертв геноциду кримськотатарського народу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ЄС висунув жорстку вимогу Путіну по окупованому Криму. В Євросоюзі вимагають, щоб Росія негайно виконала наказ Міжнародного суду, який зобов'язав країну-окупанта відновити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?