Виконайте судовий наказ - ЄС висунув жорстку вимогу Путіну по Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Виконайте судовий наказ - ЄС висунув жорстку вимогу Путіну по Криму

Виконайте судовий наказ - ЄС висунув жорстку вимогу Путіну по Криму
Джерело:  Укрінформ

Вже четвертий рік Росія ігнорує наказ Міжнародного суду, який зобов'язав країну-окупанта відновити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу в Криму. В Євросоюзі занепокоєні ситуацією - там вимагають, щоб Росія і її глава Володимир Путін припинили порушувати права людей в окупованому Криму і виконали судовий наказ. Про це йдеться в заяві Європейського Союзу щодо триваючої агресії Росії проти України і незаконної окупації Криму, сказаній 30 квітня під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"ЄС залишається занепокоєний ситуацією з правами людини в Автономній Республіці Крим і Севастополі, незаконно анексованих Росією. Минуло вже чотири роки з тих пір, як Росія заборонила Меджліс кримськотатарського народу. Ми закликаємо Росію виконати наказ Міжнародного суду від 19 квітня 2017 року про скасування цієї заборони ", - йдеться в заяві.

Також в Євросоюзі закликали Росію утриматися від накладення будь-яких обмежень на релігійне, культурне, державне і приватне життя кримськотатарської громади. Окремо ЄС закликав забезпечити повний, вільний і безперешкодний доступ СММ ОБСЄ в Україні на територію окупованого українського Криму.

Важливо відзначити, що кілька днів тому в ЄС нагадали Путіну, що Росія пов'язана міжнародним правом і зобов'язана забезпечувати захист прав людини в Криму, який вона незаконно анексувала у України. Там обурені новим свавіллям, який Путін влаштував на українському півострові. Йшлося про незаконний призов місцевих жителів півострова в російську армію.

Додамо, в ЄС регулярно підкреслюють, що не визнають і ніколи не визнають незаконну анексію Криму. У зв'язку з цим європейські дипломати вимагають, щоб Путін негайно припинив всі порушення міжнародного гуманітарного права на українському півострові.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна закликала країни світу посилити тиск на Росію через те, що Путін продовжує ігнорувати наказ Міжнародного суду по Меджлісу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?