Путін говоритиме з Байденом про вступ України в НАТО — Кремль
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін говоритиме з Байденом про вступ України в НАТО — Кремль

Путін говоритиме з Байденом про вступ України в НАТО — Кремль
Джерело:  online.ua

Російський президент Володимир Путін хоче обговорити на особистій зустрічі з американським колегою Джо Байденом заяву останнього про вступ України в НАТО.

Джерело: Первый канал

За словами речника президента Дмитра Пєскова, російська сторона планує пояснити власну позицію з цього приводу. Москва звернула увагу на те, що раніше подібних заяв з боку США не лунало жодного разу.

“Путін завжди чіткий щодо червоних ліній для РФ, тим більше в такій нелегкій розмові, який належить сьогодні. Що стосується України, ми чули, що гіпотетично президент Байден допустив можливість вступу України в НАТО, це новий елемент, раніше таких заяв не робилося, звичайно, в Москві ми звернули на нього увагу в повному обсязі, я не сумніваюся, що при необхідності президент чітко позначить нашу позицію”, - наголосив Пєсков.

Також у Кремлі відзначили позитивні очікування від того, що американська сторона налаштована на діалог, на повноцінні контакти - навіть попри гострі заяви та звинувачення у бік Москви.

“Ми всі чуємо слова про те, що Москві доведеться розплатитися за те, за це. Це все, звичайно, не полегшує загальну атмосферу, але знову ж таки повторюся, все-таки намір говорити є в обох сторін, і у президента Путіна, і у президента Байдена, і для того, що розібратися, наскільки вони розходяться в думці, наскільки критичні суперечки між РФ і США, потрібно спочатку сісти поговорити, це сьогодні й відбудеться”, - пояснив представник голови РФ.

Зустріч Путіна і Байдена

Переговори відбудуться у швейцарському місті Женева у середу, 16 червня. Ця подія - частина великого європейського візиту американського президента, його першої офіційної закордонної поїздки від моменту отримання повноважень.

До цього раніше Байден був присутній на саміті країн “Групи семи”, брав участь у великому традиційному саміті союзників НАТО.

Водночас він відмовився від особистої зустрічі із Зеленським під час цих візитів. Раніше висловлювалося передбачування, що політик-демократ проведе переговори з президентом України перед зустріччю з Путіним.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?