Путін хоче створити в Росії свій аналог ЄСПЛ
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін хоче створити в Росії свій аналог ЄСПЛ

Путін хоче створити в Росії свій аналог ЄСПЛ
Джерело:  online.ua

10 грудня офіційного стало відомо, що глава кремля Володимир Путін підтримав ідею створення російського аналога Європейського суду з прав людини. Попри своє схвалення цієї ініціативи, російський президент звернув увагу підлеглих на те, що вона вимагає опрацювання. Очільник РФ наголосив, що цю ідею "треба пропрацювати", оскільки її реалізація вимагатиме і фінансування, і "певних змін". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Кремля.

Окрім того, наголошується, що під сас зустрічі член Ради з прав людини при президенті РФ Євген Мисловський також озвучив пропозицію розглянути можливість створення інституту слідчого судді, який міг би здійснювати нагляд за проведенням слідства і дізнання. Реагуючи на цю пропозицію глава Кремля нагадав присутнім, що такий інститут вже існував у Росії за часів імператора Олександра II.

"Він не прижився у нас, цей інститут, він почав згасати і поступово зник. І ви правильно сказали, що можна собі уявити, що і в цьому випадку будуть порушення. Це не панацея від запобігання негативним явищам у сфері слідства і дізнання", — заявив Володимир Путіна.

Не можна не згадати про те, що Росія — це єдина країна Ради Європи, де законодавчо (з 2015 року) встановлено право влади не виконувати рішення ЄСПЛ.

Хоча Європейський суд з прав людини на нову ідею команди російського диктатора Володимира Путіна поки не відреагував, в мережі уже активно коментують ініціативу офіційної Москви.

"Бінго! Найсмішніший анекдот за останній сумний час; Путін не припиняє мене дивувати; "цар" вже не знає, що придумати, аби тільки повеселити свій народ; ми думали, що це було дно, але на нижньому поверсі РФ створювала свій ЄСПЛ; поки в Росії масово гинуть люди через пандемію — ось чим займаються чиновники; я думаю, в ЄС будуть довго сміятися, коли про це дізнаються... лише росіянам не дуже смішно", — коментують новину користувачі мережі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський неочікувано для всіх відмовився від плану "Б" по Донбасу через очільника Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?