Путін хотів обміняти Україну на Венесуелу: в США розгорівся новий скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін хотів обміняти Україну на Венесуелу: в США розгорівся новий скандал

Путін хотів обміняти Україну на Венесуелу: в США розгорівся новий скандал
Джерело:  online.ua

Колишня старша директорка з питань Європи та Євразії Ради національної безпеки США Фіона Гіл зізналася, що Кремль намагався вирішити із США "українське питання" за рахунок Венесуели. Такі шокуючі свідчення вона дала у справі імпічменту Дональда Трампа, повідомляє ONLINE.UA.

За словами політикині, події, пов’язані з "формуванням тіньової американської політики щодо України", почалися тоді ж, коли у Венесуелі тривали заворушення. Гіл каже, що в той конкретний момент Кремль давав дуже помітний сигнал, що хочуть якоїсь "дивної домовленості про "обмін" Венесуели на Україну".

"Іншими словами, якщо ми хотіли… тримати Росію подалі від нашого двору (бо вона вже вислала кількасот спецслужбовців для захисту уряду Венесуели і попередження військового втручання США), то в той же час вони (Росія – ред.) мали свою версію подій: ...мовляв, ви (США – ред.) самі на нашому дворі (в Україні – ред), – розповіла Гіл.

За її словами, Рада нацбезпеки США доручила їй передати Росії, що такі домовленості є неприйнятними.

Нагадаємо, що 31 жовтня Палата представників США проголосувала за резолюцію, яка переводить розслідування імпічменту Трампа в публічну площину.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський лідер Дональд Трамп пообіцяв, що цього тижня опублікує стенограму найпершої телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?