Путін і Макрон провели термінові переговори через Нагірний Карабах
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін і Макрон провели термінові переговори через Нагірний Карабах

Путін і Макрон провели термінові переговори через Нагірний Карабах
Джерело:  online.ua

10 січня офіційно стало відомо, що очільник Кремля Володимир Путін екстрено обговорив по телефону з французьким колегою Еммануелем Макроном заплановану тристоронню зустріч щодо Нагірного Карабаху, яка повинна відбутися 11 січня в Москві. Варто звернути увагу на те, що бесіда відбулася "в рамках координації дій співголів Мінської групи ОБСЄ". Команда російського президента стверджує, що французький лідер висловив підтримку зусиллям офіційної Москви зі сприяння нагірно-карабаському врегулюванню. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кремля.

"Акцентована важливість невідкладного надання гуманітарної допомоги постраждалому від зіткнень населенню — в тому числі по лінії профільних міжнародних організацій", — сказано в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, 11 січня в Москві заплановані тристоронні перемовини глави РФ Володимира Путіна, президента Азербайджану Ільхама Алієва і прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна. Що важливо розуміти, зустріч відбудеться за ініціативи очільника Кремля.

"Планується розглянути хід реалізації заяви лідерів Азербайджану, Вірменії та Росії щодо Нагірного Карабаху від 9 листопада 2020 року та обговорити подальші кроки щодо вирішення наявних в регіоні проблем", — заявили нещодавно в Кремлі.

Команда Володимира Путіна запевняє, що сторони приділять увагу питанням надання допомоги жителям постраждалих районів, а також детально обговорять розблокування та розвиток торгово-економічних і транспортних зв'язків. Як стверджують в Кремлі, також відбудуться переговори Путіна з Ільхамом Алієвим і Ніколом Пашиняном.

Варто нагадати, що ще в листопаді 2020 року офіційні Баку та Єреван підписали за посередництва РФ угоду про припинення вогню в Нагірному Карабаху — анклаві, який міжнародною спільнотою визнаний частиною Азербайджану, але в основному населений етнічними вірменами. Путін перекинув російських миротворців до регіону відповідно до угоди. Після цього Анкара разом з Москвою вирішили створити центр зі спостереження за припиненням вогню у Карабаху.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше експерт назвав головну поразку Путіна в 2020 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?