Путін може рушити війська в бік Києва, але є більш реальний варіант - іноземний військовий
Категорія
Події
Дата публікації

Путін може рушити війська в бік Києва, але є більш реальний варіант - іноземний військовий

Путін може рушити війська в бік Києва, але є більш реальний варіант - іноземний військовий
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін може відправити війська в бік Києва і розпочати широкомасштабну війну, але, найімовірніше, Кремль буде продовжувати бойові дії на Донбасі.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA сказав військовий інструктор-волонтер, колишній військовослужбовець Армії оборони Ізраїлю Цві Аріелі.
Він розповів, як Україна зараз може зупинити війну на Донбасі і як вона може закінчитися.
"Напевно, треба дивитися з точки зору Мінських домовленостей. Так, нам легко сидіти з вами і міркувати на цю тему. Безумовно, політикам складніше. І не випадково в цих домовленостях закладені такі невигідні для України умови. Якби українська армія була така сильна, як про це говорять, таких умов б просто не було. Дивіться, Мінські угоди вимагають провести вибори на окупованих територіях. Проводити їх не можна ні в якому разі! Це нонсенс. Вибори повинні проводитися під контролем України. З іншого боку, вони повинні відвести свої війська", - сказав Аріелі.
За його словами, головна мета Росії - ввести бойовиків в правове поле для дестабілізації України.
"Вони хочуть, щоб ми провели вибори. Вся їх (росіян, - ONLINE.UA) мета, на мій погляд, в тому і полягає: щоб ці вибори відбулися. Це найперша і головна мета. Їм потрібна легалізація бойовиків, щоб ввести їх в правове поле, легалізувати агресію і залишити ракову пухлину на тілі України, чекаючи поширення зарази на інші регіони країни", - вважає інструктор.
Читайте також: Ро сія не піде на Маріуполь і Одесу, у неї є завдання-максимум на Донбасі - Цві Аріелі
Він також не став виключати спроби військового просування в бік Києва, а також широкомасштабної війни.
"Але тут все залежить від комбінації багатьох факторів, як в Росії, так і всередині України, а також від міжнародної обстановки. При цьому ми повинні бути готові до різних сценаріїв, в тому числі до найбільш песимістичних і малоймовірних, як нам здається сьогодні, загроз. Тому, я думаю, на цьому етапі чинитиметься той чи інший тиск на українську владу, щоб змусити провести вибори на окупованих територіях Донбасу. І все це - на тлі продовження позиційної, окопної війни на виснаження. З можливим періодичним відхопленням якихось невеликих шматків території", - зазначив інструктор.
На його думку, бойовики навряд чи стануть наступати на Маріуполь.
"Маріуполь - навряд чи, хоча не знаю, які варіанти у них в голові. Як на мене, можливі невеликі рухи військ. Я думаю, що буде війна, люди будуть втрачати своїх рідних і близьких, будуть поранені. Будуть, можливо, зроблені спроби завдати більшої шкоди особовому складу - щоб ця війна просто набридла населенню, щоб послабити населення, щоб створити умови для уряду України дозволити проведення виборів. Мені здається, що це буде такого роду тиск. І це, на мою думку, найбільш вірогідний сценарій", - заявив Аріелі.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA; Україна здатна повернути Донбас силою і вигнати звідти "невпізнаних зелених чоловічків" - Цві Аріелі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?