Путін мріє розпалити конфлікт на Балканах — експерт
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін мріє розпалити конфлікт на Балканах — експерт

Путін мріє розпалити конфлікт на Балканах — експерт
Джерело:  online.ua

Посол України в Хорватії (2010 – 2017) і Боснії та Герцеговині (2011 – 2017) Олександр Левченко звертає увагу на те, що конфлікт між Сербією та Косово продовжує загострюватися. На переконання дипломата, протистояння може перерости у реальну війну. Левченко озвучив думку, що подібний розвиток подій вигідний російському диктатору Володимиру Путіну, який усіляко намагається відвернути увагу світу від вторгнення в Україну.

Джерело: "24 Канал"

Росія хоче розпалити конфлікт на Балканах

Як стверджує Левченко, провокації у регіоні – справа рук офіцйної Москви, проте усе робиться таємно, у цьому ніхто не зізнається.

Росія мріє розпалити якийсь конфлікт на Балканах,– вважає український дипломат.

Левченко нагадує, що для Володимира Путіна розпалювання конфліктів – класична тактика. Як відомо, рік тому була дуже гостра ситуація, російський посол та військовий аташе навіть приїздили на кордон з Косово.

Окрім того, вони здійснювали провокації у Боснії та Герцеговині. А ось у Північній Македонії у них нічого не вийшло, натомість у Чорногорії внутрішні сутички періодично спалахують.

На переконання українського дипломата, наразі російському диктатору потрібна справжня війна з реальними вбивствами. Однак ЄС робить все можливе, щоб цього недопустити, НАТО уважно слідкує за ситуацією. Крім того, у Косово є міжнародний контингент, який наразі перебуває у бойовій готовності.

Посол також озвучив прогноз, що провокації з боку Росії ще матимуть місце.

Вони (росіяни – ред.), на жаль, люди дуже "творчі", – підсумував він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?