Путін нагородив болгарського шпигуна, який працював на Кремль
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін нагородив болгарського шпигуна, який працював на Кремль

Путін нагородив болгарського шпигуна, який працював на Кремль
Джерело:  online.ua

Болгарин Ніколай Малінов, підозрюваний у шпигунстві на користь РФ, отримав високу нагороду у Москві. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Йдеться про "Орден дружби". Нагородив потенційного агента особисто президент Володимир Путін. Ці відомості разом зі світлиною оприлюднені на сайті Кремля. Церемонія відбулася 4 листопада.

Нещодавно Малінов знаходився під вартою у Болгарії. Його випустили під заставу у 28 тисяч доларів у вересні. Суд дозволив підозрюваному на 5 днів залишити країну.

"Я зустрів генерала Решетнікова - ми їли, пили і ходили в російську лазню. Моя найважливіша зустріч була з Путіним, і на щастя, я мав можливість поговорити п'ять-шість хвилин про Болгарію, "Русофілів" та його думку про те, що ми робимо", - цитує Малінова агентство.

Прокуратура Болгарії заявила про 9-літню працю болгарина на організації "Двоголовий орел" та "Російський інститут стратегічних досліджень". Він 30 разів проводив зустрічі Решетніковим - директором інституту. Також потенційний шпигун багато років очолює рух "Русофіли", діяльність якого спрямована зміцнення відносин з РФ.

Болгарські слідчі під час розслідування знайшли у Малінова документ російською мовою, написаний його рукою. Ця записка стверджує, що країні слід категорично міняти геополітичну орієнтацію, а останні 25 років держава нібито перебувала під контролем США.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Болгарії нещодавно спалахнув інший шпигунський скандал. Прокуратура запідозрила у злочині одного з представників посольства Росії у Софії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?