Путін налаштований на переговори - в Кремлі зробили важливу заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін налаштований на переговори - в Кремлі зробили важливу заяву

Путін налаштований на переговори - в Кремлі зробили важливу заяву
Джерело:  online.ua

Нафтова галузь відіграє важливу роль для економіки Росії, яка втрачає мільярди через обвал світового нафтового ринку. Виниклими масштабними проблемами щодо нафтового питання займається особисто президент РФ Володимир Путін, який налаштований на конструктивні переговори з ОПЕК +, щоб якомога швидше стабілізувати міжнародний ринок енергоносіїв. Про настрій Путіна повідомив спікер Кремля Дмитро Пєсков в ефірі федерального російського телеканалу, передає ONLINE.UA.

"Президент Путін і російська сторона в цілому налаштовані на конструктивний переговорний процес, який є безальтернативним, для того щоб стабілізувати міжнародний ринок енергоносіїв", - заявив Пєсков.

Прессекретар російського лідера в черговий раз відхрестився від того, що обвал на нафтовому ринку стався через Росію, яка відмовилася скорочувати видобуток нафти через пандемію коронавіруса. Однак саме в цьому полягає причина того, що Саудівська Аравія вирішила різко збільшити видобуток нафти і пішла на безпрецедентні знижки. У підсумку ціна на нафту дуже низька, що негативно відбивається в першу чергу на економіці Росії.

У зв'язку з ситуацією на ринку нафти економісти прогнозують, що в РФ почнеться рецесія - для Росії економічний спад стане більш серйозним, ніж для всього світу в цілому. Ця криза буде супроводжуватися неминучими наслідками у вигляді зростання бідності і безробіття.

При цьому в Кремлі намагаються відвернути увагу росіян від наслідків обвалу на нафтовому ринку, який спровокувала Росія. Пєсков закликає всіх готується до глобальної економічної кризи, спровокованої пандемією коронавіруса.

Нагадаємо, обвал цін на нафтовому ринку стався після провалу переговорів організації ОПЕК у Відні 6 березня. Росія відмовилася в рамках нафтового альянсу скорочувати видобуток нафти через погіршення ситуації з коронавірусом. Таким чином з 1 квітня закінчилася дія угоди ОПЕК + і ні у кого більше не залишилось зобов'язань по скороченню нафтовидобутку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна виникла нова масштабна проблема- розрахункова ціна на російську нафту Urals стала негативною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?