У Путіна нова масштабна проблема - експортна ціна на російську нафту пішла в мінус
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна нова масштабна проблема - експортна ціна на російську нафту пішла в мінус

У Путіна нова масштабна проблема - експортна ціна на російську нафту пішла в мінус
Джерело:  online.ua

Російські ЗМІ повідомляють про нову серйозну проблему, з якою зіштовхнулася РФ та безпосередньо очільник Кремля Володимир Путін. Йдеться про те, що розрахункова ціна на російську нафту Urals стала негативною - це означає, що витрати на доставку до портів, податки та інші витрати перевищили вартість продажу в портах Європи, інформує ONLINE.UA з посиланням на Forbes.

Варто звернути увагу на те, що формульні ціни на російську нафту, які служать орієнтиром при ціноутворенні на внутрішньому ринку, стали негативними. Котирування Argus fip "Західний Сибір" 30 березня дорівнювали мінус 1,007 тис руб за тонну, а 31 березня - мінус 1,2 тис руб за тонну.

"Негативне значення Argus fip "Західний Сибір" означає, що в останні два дні вартість доставки нафти із Західного Сибіру і експортне мито перевищили ціну, за якої сорт Urals можна продати в Північно-Західній Європі і Середземномор'ї", - сказано в повідомленні.

Що важливо розуміти, експорт стане невигідним, якщо поточна ситуація збережеться протягом місяця. Згідно з останніми розрахунками Argus, російські компанії виходять в нуль, експортуючи нафту при ціні Urals в 15-16 доларів за барель (CIF Роттердам) при поточному курсі валют і ставкою фрахту.За словами аналітиків, тривалий період низьких цін буде сприяти нульовій або навіть негативній дохідності продажів нафти в Росії.

Варто нагадати, що проблеми, які щоденно виникають у глави Кремля Володимира Путіна через падіння цін на нафту, пообіцяв допомогти вирішити американський лідер Дональд Трамп. Президент США висловив готовність приєднатися до переговорів між Росією і Саудівською Аравією щодо ціни нафти.

"Дві країни це обговорюють, і я приєднаюся у відповідний час, якщо це буде потрібно", - заявив Дональд Трамп.

Окрім того, очільник Білого дому наголосив, що вже обговорював тему нафти з лідерами РФ і Саудівської Аравії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ціна російської нафти Urals 31 березня знизилася до 13 доларів за барель. Варто звернути увагу на те, що 30 березня знижка становила 4,75 дол — це максимум з червня 2008 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?