Путін намагається продемонструвати видимість контролю над ситуацією в Росії — аналітики ISW
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін намагається продемонструвати видимість контролю над ситуацією в Росії — аналітики ISW

Путін намагається продемонструвати видимість контролю над ситуацією в Росії — аналітики ISW
Джерело:  online.ua

Аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін 19 серпня, вперше після спроби заколоту найманців ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, приїхав до Ростова, аби продемонструвати контрольованість ситуації та збереження лояльності з боку армії і росіян.

Джерело: звіт ISW

Навіщо Путін приїхав у Ростов  

За словами аналітиків, у Ростові кремлівський диктатор провів зустріч із главою Генштабу армії РФ Валерієм Герасимовим та вищим офіцерським складом у штабі Південного військового округу.

Зазначається, що Путін вперше приїхав до Ростова після захоплення найманцями ПВК "Вагнера" цього штабу 23-24 червня.

Аналітики підкреслюють, що кремлівський диктатор доволі рідко відвідує райони, близькі до зон бойових дій в Україні.

У квітні він відвідав Херсонську та Луганську області, а в березні – Маріуполь.

На думку експертів, цей візит Путіна, ймовірно, є публічним жестом, аби показати, що він продовжує підтримувати Герасимова та його групу командирів, незважаючи на те, що ці командири не змогли зупинити заколот "Вагнера" або досягти воєнних цілей, які поставив перед ними Путін.

Візит Путіна відбувся приблизно через два місяці після заколоту, і російський диктатор, ймовірно, намагається зобразити себе таким, що контролює свій режим і армію, – додають фахівці.

Що відомо про успіхи ЗСУ у контранаступі на півдні України 

За інформацією аналітиків ISW, ЗСУ 19 серпня продовжували контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту, просуваючись на рубежі Авдіївка – Донецьк і на заході Запорізької області в районі села Роботине.

Крім того, геолокаційні відеозаписи, опубліковані ще 16 серпня, показують, що українські сили нещодавно здійснили обмежене просування на схід від селища Невельське, розташованого безпосередньо на захід від Донецька.

Останні українські наступи біля невеликих населених пунктів поблизу адмінмежі Донецької та Запорізької областей та на заході Запоріжжя, ймовірно, мають тактичне значення через структуру російських оборонних ліній. Ці досягнення можуть дозволити українським силам почати діяти на менш замінованих ділянках російської лінії оборони, які, ймовірно, сприятимуть більш швидким досягненням України, - роблять висновок аналітики ISW.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?