В Міноборони пояснили секретність інформації про втрати ЗСУ у війні
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони пояснили секретність інформації про втрати ЗСУ у війні

В Міноборони пояснили секретність інформації про втрати ЗСУ у війні
Джерело:  online.ua

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, інформація про втрати українських військових у розв'язаній Кремлем війні проти України є державною таємницею і розголошувати її небезпечно, адже ворог може скористатись цим.

Джерело: Telegram Ганни Маляр

Чому небезпечно поширювати інформацію про втрати ЗСУ  

Під час воєнного стану ця інформація становить державну таємницю. Не тому що хтось щось хоче приховати, а тому що це вимога військових, - пояснює Маляр.

Вона зазначила, що цю інформацію військові злочинці армії РФ використовують для прорахунку власних подальших дій.

Йдеться не лише про загальну кількість втрат убитими та пораненими, але й про кількість втрат конкретних підрозділів та напрямків. Особливо під час боїв. Якщо у ворога буде така інформація, вони почнуть розуміти деякі наші наступні кроки, - наголосила Маляр.

При цьому Маляр підкреслила, що доступ до інформації про втрати має дуже обмежене коло осіб, які попереджені про кримінальну відповідальність за розголошення.

Що відомо про інформацію у ЗМІ щодо втрат України та РФ у війні 

Нещодавно видання The New York Times з посилання на американських посадовців заявило, що загальна кількість поранених і вбитих військових з боку України та Росії за період повномасштабної війни оцінюється в майже 500 тисяч, більшість - росіяни.

Як стверджує видання, Україна нібито втратила близько 70 тисяч військових загиблими й 100-120 тисяч пораненими.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?