Путін намагається створити антизахідну коаліцію — ISW
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін намагається створити антизахідну коаліцію — ISW

Путін намагається створити антизахідну коаліцію — ISW
Джерело:  online.ua

Російський диктатор Володимир Путін намагається створити потенційну антизахідну коаліцію, схваливши нову Концепцію зовнішньої політики Росії.

Джерело: ISW

Про що йдеться в новій Концепції зовнішньої політики РФ

Аналітики пишуть, що нова Концепція зовнішньої політики зображає Захід як антиросійську та міжнародну дестабілізуючу силу набагато більшою мірою, ніж попередня Концепція зовнішньої політики Росії 2016 року.

Нова Концепція прямо заявляє, що США та їхні «сателіти» розв’язали гібридну війну, спрямовану на послаблення Росії.

Також новий документ підкреслює мету Росії створити багатополярний світовий порядок і підпорядковує цій меті широкі зовнішньополітичні цілі Росії, які включають припинення передбачуваного домінування Сполучених Штатів у міжнародних справах.

У документі стверджується, що більша частина людства зацікавлена в конструктивних відносинах з Росією і що бажаний багатополярний світ створить нові можливості для незахідних світових держав і провідних країн регіону.

Сі Цзіньпін не сприйняв пропозицію Путін приєднатися до антизахідної коаліції

За словами аналітиків, Путін використовував зустрічі з президентом Китаю Сі Цзіньпіном 20-22 березня, щоб посилити спроби риторично згуртувати решту світу проти Заходу,

Новий документ, ймовірно, має на меті підтримати спроби Кремля активізувати пропозиції до неприєднання країни для формування більш узгодженого антизахідного блоку, - важають аналітики.

ISW оцінив, що пропозиція Путіна сформувати антизахідний блок під час візиту Сі до Москви не була сприйнята позитивно, оскільки Сі відмовився приєднати Китай до геополітичного конфлікту, який Путін передбачав із Заходом.

Зменшення економічної потужності Росії та деградація військових зусиль в Україні пропонують мало стимулів для країн виявляти серйозний інтерес до пропозиції.

Кремль, ймовірно, вирішив оприлюднити нову Концепцію зовнішньої політики напередодні головування в Раді Безпеки ООН (РБ ООН), щоб створити інформаційні умови для майбутніх заяв, спрямованих на формування антизахідної коаліції.

Раніше ISW оцінював, що Росія, ймовірно, використовуватиме своє головування в Радбезі ООН як засіб проекції російської влади.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?