Путін намагається звинуватити Україну і Захід у загрозі існуванню РФ – ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін намагається звинуватити Україну і Захід у загрозі існуванню РФ – ISW

Путін намагається звинуватити Україну і Захід у загрозі існуванню РФ – ISW
Джерело:  online.ua

Володимир Путін у відповідь на невдачі загарбників на полі бою намагається звинуватити Україну і Захід у загрозі існуванню РФ. Таким чином він пробує підживлювати підтримку війни як екзистенційної в самій Росії і розпалювати побоювання на Заході щодо нестабільності після ймовірного розпаду Росії.

Джерело: ISW

Володимир Путін намагається звинуватити Україну і Захід у загрозі існуванню РФ

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що своєю риторикою президента Росії Володимира Путіна у відповідь на невдачі загарбників на полі бою намагається звинуватити Україну і Захід у загрозі існуванню РФ. Таким чином він пробує підживлювати підтримку війни як екзистенційної в самій Росії і розпалювати побоювання на Заході щодо нестабільності після ймовірного розпаду Росії.

Російські офіційні особи просувають інформаційну операцію, яка неправдиво представляє війну Росії проти України як критично важливу для подальшого існування Російської Федерації, - зазначено в повідомлені.

Що сказав Володимир Путін

У звіті нагадують, що в інтерв'ю телеканалу «Россия-1» Путін сказав, що не знає, чи зможе «такий етнос, як російський народ, вижити в тому вигляді, в якому він існує сьогодні», якщо Заходу вдасться «зруйнувати Російську Федерацію і встановити контроль над її уламками».

Крім того, заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв звинуватив Захід у розпалюванні ситуації в Україні з часів розпаду Радянського Союзу і зробив висновок, що «спокійна міць нашої великої країни і авторитет її партнерів є запорукою збереження майбутнього всього нашого світу».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?