Путін нарешті зважився зробити щеплення від коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін нарешті зважився зробити щеплення від коронавіруса

Путін нарешті зважився зробити щеплення від коронавіруса
Джерело:  online.ua

У Росії вже майже півроку триває масова вакцинація несертифікованою російською вакциною від коронавіруса Супутник V, але президент РФ Володимир Путін досі залишається "незахищеним" від інфекції. Він відмовився робити щеплення російським препаратом, який на клінічному рівні ще не довів свою ефективність і безпеку, так як, за словами спікера Кремля Дмитра Пєскова, президент не може бути добровольцем і віпробувати на собі сумнівний препарат. Сьогодні Путін нарешті зважився зробити щеплення від коронавіруса - він пройде вакцинацію 23 березня. Правда, "спецоперація" по вакцинації Путіна буде секретною - ніякої публічності та оголошення назви препарату. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Вакцинація - це добровільний вибір кожної людини, його особисте рішення. До речі кажучи, я сам маю намір зробити це (щеплення) завтра", - сказав Путін на нараді про нарощування виробництва вакцин від коронавіруса.

Пізніше спікер Кремля Дмитро Пєсков уточнив, що Путін зробить щеплення однією з трьох російських вакцин, оскільки "всі вони хороші і надійні". Але якою саме вакциною вирішив зробити щеплення Путіна, так і не сказав.

"Це буде одна з трьох наших вакцин. Ми не очікуємо, що це буде публічний захід", - додав Пєсков.

Важливо нагадати, що про готовність зробити щеплення від коронавіруса російською вакциною Путін оголосив ще у вересні, але до сих пір так і не зробив цього. Спочатку він заявляв, що не може піддавати ризику своє здоров'я і робити щеплення несертифікованим препаратом в якості добровольця. У грудні ж, коли в Росії вже проходила масова вакцина сумнівним препаратом, Путін заявив, що поки не може зробити щеплення, так як вакцина недоступна людям його віку. Але після того, як Міністерство охорони здоров'я РФ дозволило робити щеплення від коронавіруса для людей старше 60 років, 68-річний Путін заявив, що у нього є план щеплень, так що він порадиться з лікарями, коли краще це зробити.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що мережу розсмішили нові фото Путіна без шапки з тайги, де він провів разом з Шойгу минулі вихідні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?