Путін наростив військовий потенціал в Криму більш ніж удвічі
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін наростив військовий потенціал в Криму більш ніж удвічі

Путін наростив військовий потенціал в Криму більш ніж удвічі
Джерело:  online.ua

Національний центр управління та випробувань космічних засобів України зафіксував нові військові об'єкти, які з'являються в окупованому Криму з початку російської окупації. Представники центру вирішили поділитися даними і знімками з українськими громадянами, щоб останні розуміли, що насправді відбувається на анексованому півострові. Так, на одному з останніх знімків зафіксовано селище Новоозерне, неподалік від озера Донузлав. У кінці 2020 року там, фактично посеред степу, з'явилася військова база. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Крим.Реаліі"

Як стверджує начальник інформаційно-аналітичного центру Національного космічного центру України Сергій Янчевський, ще 3 роки тому на цьому місці були розвалені корівники, а "вже в 2019 році і протягом 2020 року тут з'явилася велика військова частина". Він озвучив думку, що "це база зберігання на випадок війни". Янчевський звернув увагу на те, що "коли проводиться мобілізація, то людей треба чимось озброювати і це озброєння зберігається саме в такому місці: це сотні артилерійських систем, броньована техніка тощо".

Військова база зберігання поблизу селища Новоозерне

Окрім того, на знімках із космосу можна також помітити, що нещодавно біля Керчі з'явилися впритул до траси "Таврида" нові радіолокаційні станції і щонайменше 8 ракетних комплексів С-400. За словами експертів, на околиці Євпаторії проросійська влада побудувала величезну радіоантену діаметром близько 30 метрів. І в Євпаторії, у колишньому українському космічному центрі, тепер базуються військово-космічні сили Росії.

Новий радіопрозорий купол поблизу Євпаторії

"Поблизу Севастополя російська армія побудувала ще один об'єкт. На архівних космічних знімках можна простежити, як, починаючи з 2016 року, на порожньому місці будувалася радіотехнічна станція з десятком супутникових антен-"тарілок", середній діаметр кожної з яких близько 5-ти метрів. Космічний центр зафіксував ще десятки різних новобудов і модернізацій, які проводить Росія в окупованому Криму", - йдеться в повідомленні.

Фахівці звертають увагу на те, що оприлюднені дані вони направлять до Служби безпеки України й Збройних сил України для подільшого детального аналізу. За словами експертів, в порівнянні з 2014 роком команда Путіна в Криму наростила свій військовий потенціал більш ніж удвічі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кремль у відповідь на розслідування про палац Путіна показав віллу Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?