Путін назвав війну в Україні війною — США відреагували
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін назвав війну в Україні війною — США відреагували

Путін назвав війну в Україні війною — США відреагували
Джерело:  online.ua

Команда очільника Держдепу США Ентоні Блінкена відреагувала на неочікувану заяву російського диктатора Володимира Путіна, який напередодні вперше назвав повномасштабне вторгнення РФ в Україну війною, а не "спеціальною військовою операцією". Окрім того, президент РФ також заговорив про бажання, мовляв, якомога швидше закінчити війну.

Джерело:  AFP

США відреагували на те, що Путін назвав війну війною

З 24 лютого Сполучені Штати та решта світу знали, що "спеціальна військова операція" Путіна була неспровокованою та невиправданою війною проти України. Нарешті, після 300 днів, Путін назвав війну тим, чим вона є... Як наступний крок у визнанні реальності ми закликаємо його закінчити цю війну, вивівши війська з України, – мовиться у заяві представника американського дипломатичного відомства.

Окрім того, у Держдепі США звернули увагу на те, що незалежно від формулювань, які використовує очільник Кремля, "агресія РФ проти свого суверенного сусіда призвела до смертей, руйнувань і переміщень людей".

Народ України, без сумніву, навряд чи втішає те, що Путін констатує очевидне – так само як і десятки тисяч російських сімей, чиї родичі загинули, ведучи війну з Путіним, – наголосив представник команди Ентоні Блінкена.

Що конкретно Путін говорив про бажання швидко закінчити війну

22 грудня очільник Кремля Володимир Путін не лише публічно назвав війну війною, а не "спецоперацією", а також почав стверджувати, що його команда нібито хоче якомога швидше закінчити війну в Україні, а також бажає уникнути масштабних втрат.

Наша мета – не розкручувати цей маховик військового конфлікту, а навпаки – закінчити цю війну. Ми до цього прагнемо і будемо прагнути... Ми будемо прагнути до того, щоб це було закінчено. І чим швидше, тим краще, звичайно, — заявив російський диктатор під час спілкування з журналістами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?