Путін - не диявол: архітектори Австрії відповіли на претензії України
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін - не диявол: архітектори Австрії відповіли на претензії України

Путін - не диявол: архітектори Австрії відповіли на претензії України
Джерело:  online.ua

Скандал навколо будівництва оперного театру в окупованому Криму, який зводить відоме архітектурне бюро Австрії Coop Himmelb (l) au, набирає обертів. Після того, як українська влада ввела санкції відносно астрійскіх архітекторів за співпрацю з російською окупаційною адміністрацією і пособництво в спробі легітимізації Росією анексії АР Крим, в бюро відповіли на претензії України. Головний дизайнер бюро Вольф Прікс заявив, що не відмовиться від проекту на вимогу України, оскільки зацікавлений в проекті, тим більше, що президент РФ Володимир Путін дав можливість реалізувати саме те, що хоче побудувати Coop Himmelb (l) au, а не сам глава Кремля . Свою позицію в скандальному питанні Прікс прокоментував німецькому виданню Süddeutsche Zeitung, передає ONLINE.UA.

"Я точно не буду будувати ні для Гітлера, ні для диявола, як, втім, і для Сталіна. Але мова йде про Путіна, який не диявол. До того ж замовник не Путін, а Російська Федерація. Крім того, це об'єкт культури, а не казарма ", - заявив Прікс.

Архітектор вважає лицемірним скандал навколо будівництва оперного театру в окупованому Криму, так як за словами Прікса, жоден з відомих архітекторів не відмовився б від будівництва ефектного культурного центру на півострові. Прікс підкреслив, що якби не можна було будувати для сумнівних режимів, то потрібно було б відразу знести більшість творінь Мікеланджело, Браманте або Борроміні, які створили багато шедеврів на замовлення Гітлера.

Нагадаємо, про те, що відоме архітектурне бюро Австрії Coop Himmelblau бере участь в будівництві оперного театру в окупованому Севастополі стало відомо кілька днів тому від посла України в Австрії Олександра Щерби. Тоді посол повідомив, що звернувся до диретора бюро Вольфа Прікса і спробував переконати його не руйнувати свою репутацію участю в цій непрямій і в той же час однозначній легітимізації анексії Криму, але той не прислухався до аргументів посла України.

Важливо відзначити, що австрійське архітектурне бюро Coop Himmelblau було засновано ще в 1968 році. На сьогоднішній день архітектори цієї компанії ведуть активну діяльність у багатьох країнах світу - офіси компанії знаходяться в Лос-Анджелесі, Ліоні, Гвадалахарі і Баку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна жорстко покарала австрійських архітекторів за пособництво Путіну в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?