Україна жорстко покарала австрійських архітекторів за пособництво Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна жорстко покарала австрійських архітекторів за пособництво Путіну

Україна жорстко покарала австрійських архітекторів за пособництво Путіну
Джерело:  online.ua

Українська влада не збирається закривати очі і миритися зі свавіллям, яке команда російського президента Володимира Путіна влаштовує в окупованому Криму. У МЗС України миттєво відреагували на скандальне рішення керівництва австрійського архітектурного бюро "Coop Himmelb (l) au" брати участь в будівництві оперного театру в окупованому Севастополі. Проти співробітників бюро, яких в МЗС України назвали "кишеньковими архітекторами Кремля", ввели санкції за співпрацю з російською окупаційною адміністрацією і пособництво в спробі легітимізації Росією анексії Криму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МЗС України.

"На звернення МЗС України прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальне провадження проти представників австрійського архітектурного бюро «Coop Himmelb (l) au», яке бере участь в побудові оперного театру в окупованому Росією Севастополі. Україна почала також внутрішньодержавні процедури для введення проти бюро санкцій за співпрацю з російською окупаційною адміністрацією і пособництво в спробі легітимізації Росією анексії АР Крим. Українська сторона також детально проінформує партнерів в ЄС і США про незаконну діяльність бюро", - відреагували в МЗС на новий скандал навколо Криму.

Спецпредставник МЗС України з питань санкцій політики Олексій Макєєв в свою чергу уточнив, що керівництву австрійської архітектурного бюро буде заборонений в'їзд в Україну, а міжнародне реноме цієї компанії зазнає серйозних втрат. Він попередив, що Україна не потерпить такого відвертого ігнорування українського суверенітету і співпраці з російською окупаційною адміністрацією.

"Тепер з ім'ям цього бюро буде пов'язано ганебне пособництво окупантам в скоєнні міжнародного злочину, а його керівник Вольф Прікс ще довго не позбудеться клейма «кишенькового архітектора Кремля»", - додав Макєєв.

Нагадаємо, про те, що відоме архітектурне бюро Австрії Coop Himmelblau бере участь в будівництві оперного театру в окупованому Севастополі стало відомо кілька днів тому від посла України в Австрії Олександра Щерби. Тоді посол повідомив, що звернувся до директора бюро Вольфа Прікса і спробував переконати його не руйнувати свою репутацію участю в цій непрямої і в той же час однозначної легітимізації анексії Криму, але той не прислухався до аргументів посла України.

Вано відзначити, що австрійське архітектурне бюро Coop Himmelblau було засновано ще в 1968 році. На сьогоднішній день архітектори цієї компанії ведуть активну діяльність у багатьох країнах світу - офіси компанії знаходяться в Лос-Анджелесі, Ліоні, Гвадалахарі і Баку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна жорстко відповіла на новий міжнародний скандал навколо Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?