Путін не готовий: у Зеленського натякнули на компроміс з РФ щодо кордону
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін не готовий: у Зеленського натякнули на компроміс з РФ щодо кордону

Путін не готовий: у Зеленського натякнули на компроміс з РФ щодо кордону
Джерело:  Hromadske

Очільник МВС України Арсен Аваков заявив, що українська поліція зайде на окуповані території Донецької та Луганської області, коли їх залишать незаконні збройні формування, і готова патрулювати з "представниками територіальних громад". Такою інформацією він поділився після зустрічі нормандської четвірки в Парижі, передає ONLINE.UA з посиланням на "Hromadske".

"Це дуже важкий перехідний період, він триватиме пів року або й рік, але ми готові пройти. Але це буде потім, коли усі зі всім погодяться, а поки ми бачимо, що Путін не готовий повернути нам кордон", - зазначив глава МВС.

Журналісти поцікавилися у міністра, чи йдеться про спільне патрулювання з так званою "народною міліцією", яка зараз має контроль на окупованих територіях, Аваков відповів:

"Я ж вам сказав — територіальних громад".

Окрім того, Арсен Аваков, який був членом української делегації,  припустив, що офіційний Київ може погодитися на компроміс щодо контролю над кордоном і отримати його "не за місяць до місцевих виборів, а, наприклад, за 2 дні".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Володимир Зеленський заявив, що в рамках Нормандського саміту сторони домовились про обмін утримуваними особами за принципом "всіх на всіх" до 31 грудня та розведення ще в трьох пунктах на лінії зіткнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?