Путін не оголошуватиме війну і мобілізацію в РФ — ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін не оголошуватиме війну і мобілізацію в РФ — ГУР

Путін не оголошуватиме війну і мобілізацію в РФ — ГУР
Джерело:  online.ua

ГУР повідомляє, що російський президент Володимир Путін офіційно не оголошуватиме війну Україні і мобілізацію в РФ найближчим часом. Водночас російська влада готується до приєднання вже захоплених українських територій, зокрема шляхом проведення так званих референдумів.

Джерело: заступник голови ГУР Вадим Скібіцький в ефірі телемарафону

Путін не буде оголошувати мобілізацію

Ми чітко бачимо і маємо інформацію про те, що і в законодавчому органі РФ, і в уряді, і в інших структурах зараз активно опрацьовуються всі питання, які пов’язані з можливою інтеграцією тимчасово окупованих територій до Російської Федерації — в політичному плані, економічному і територіальному, - повідомив Скібіцький.

Він додав, що ближче до осені можна буде оцінити, як саме буде відбуватися ця інтеграція, адже 11 вересня — це єдиний день голосування в Росії.

При цьому у ГУР вважають, що вже ті заходи, які Росія проводить в Донецькій, Херсонській, Луганський областях, свідчать про планомірну підготовку до так званих референдумів.

Крім того, за словами Скібіцького, в Росії готуються законодавчі ініціативи, які мають спростити процедуру отримання громадянства щодо інтеграції чи приєднання території до РФ тощо.

Щодо мобілізації в РФ, то Скібіцький зазначив, що у Росії зараз активніше вербують найманців приватних військових компаній.

Для оголошення загальної мобілізації потрібно оголосити війну, а Путін не визнає, що він не досяг своєї головної мети – окупації українських територій у короткі терміни.

Для цього на території РФ розгорнуто додаткові пункти вербування, створюють "патріотичні добровольчі батальйони".

Найдефіцитнішими військовими спеціальностями для росіян, за словами Скібіцького, зараз є навідники, водії-механіки та артилеристи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?