Литва за добу не пропустила до Калінінграда 34 російські вантажівки
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва за добу не пропустила до Калінінграда 34 російські вантажівки

Литва за добу не пропустила до Калінінграда 34 російські вантажівки
Джерело:  online.ua

Литовська митниця повідомила, що за добу 11 липня не пропустила через свій кордон до Калінінграда 34 вантажівки, після набуття чинності заборони на нові види вантажів.

Джерело: LRT

Литва затримує російські вантажівки з підсанкційними товарами

Частина вантажівок везла вантаж через Білорусь до Калінінграда, інші намагалися в'їхати до Литви з Калінінграда.

За словами представниці Митного департаменту Ліни Лаурінайтіте-Грігене, робилися спроби ввезення автозапчастин, деревини, меблів, алкогольних напоїв та інших товарів.

Розвернуті та повернуті на російську та білоруську сторону вантажівки перевозили автозапчастини, ліс та вироби з дерева, меблі, мастильні матеріали, скло, міцні алкогольні напої, — йдеться у повідомленні митниці.

П'ять фізичних осіб, які перевозили алкоголь, не змогли в'їхати до Литви через прикордонну посаду Панемуне, де з російського боку ремонтується міст Королеви Луїзи та можливий лише пішохідний перехід.

З неділі 10 липня, після закінчення перехідного періоду п'ятого пакету санкцій ЄС проти Росії, через Литву забороняється перевозити цемент, спирт, дерево, скло, алюміній, вироби з паперу, гіпс та інші товари російського походження.

Литовська залізниця раніше повідомила Калінінградську залізницю про те, що з 18 червня припиняє транзит підсанкційних вантажів між Калінінградською областю і основною територією Росії. Компанія отримала роз'яснення Єврокомісії, згідно з якими, навіть якщо санкційні товари і вантажі йдуть з однієї частини Росії в іншу, але через територію ЄС, їхнє перевезення все одно заборонено.

Згодом Литва розширила обмеження щодо транзиту у Калінінградську область Росії, заборонивши перевезення підсанкційних товарів не лише залізницею, але й автомобільними шляхами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?