Поліція затримала екснардепа за вимагання 10 тис доларів для впливу на рішення суду
Категорія
Україна
Дата публікації

Поліція затримала екснардепа за вимагання 10 тис доларів для впливу на рішення суду

Поліція затримала екснардепа за вимагання 10 тис доларів для впливу на рішення суду
Джерело:  online.ua

У Києві поліцейські затримали колишнього народного депутата, який вимагав 10 тис доларів за вплив на суддів.

Джерело: Поліція Києва, Київська міська прокуратура

У Києві затримали екснардепа за взяття хабаря

Як встановили поліцейські, колишній народний депутат Верховної ради ІІІ скликання обіцяв представникові товариства вплинути на суддів одного з районних та апеляційних судів, аби ті винесли «правильне» рішення у цивільній справі.

За таку «послугу» вимагав 10 тис доларів США неправомірної вигоди.

12 липня оперативники УСР м. Києва Нацполіції, слідчі Голосіївського управління поліції спільно з прокурорами Голосіївської окружної прокуратури затримали зловмисника під час отримання частини коштів - 92 500 гривень.

Фігурант затриманий в порядку 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу. Дії затриманого кваліфіковані за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Стаття передбачає ув’язнення до 8 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що 7 червня поліцейські викрили депутата Одеської обласної ради, коли він намагався отримати 120 тисяч гривень хабаря.

За вказану суму обіцяв не перешкоджати в діяльності підприємства та залишити його на посаді.

Вирішується питання про повідомлення йому підозри. Дії особи попередньо кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

За скоєне фігуранту може загрожувати позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?