Путін не отримав запрошення на важливу міжнародну зустріч
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін не отримав запрошення на важливу міжнародну зустріч

Путін не отримав запрошення на важливу міжнародну зустріч
Джерело:  online.ua

Так звана "Велика сімка" вирішила не запрошувати представників російського уряду на власний саміт. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЗМІ РФ.

Прес-секретар глави Росії Дмитро Пєсков вигадав своєрідний евфемізм, коли пояснював відсутність запрошення на саміт G7 для Володимира Путіна.

"Ні, це не той формат, де Росія бере участь", - стверджує він.

Слід нагадати, що саміт запланований у французькому місті Біарріц. Згідно з інформацією офіційного Парижа, головна тема зустрічі - боротьба з нерівністю.

У червні Путін не був запрошений до Нормандії, де лідери країн Заходу зустрічалися з нагоди 75-річчя з моменту операції "Оверлорд" та початку десантного наступу проти нацистів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Пєсков підтвердив наміри свого патрона все ж відвідати Францію. У понеділок, 19 серпня, той здійснить одноденну поїздку заради зустрічі з президентом Еммануелем Макроном. Планується, що два лідери обговорюватимуть Україну та можливості організації "нормандських переговорів" у майбутньому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?