Путін не поїде на саміт БРІКС в ПАР. Замість нього буде Лавров
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін не поїде на саміт БРІКС в ПАР. Замість нього буде Лавров

Путін не поїде на саміт БРІКС в ПАР. Замість нього буде Лавров
Джерело:  online.ua

Президент РФ Володимир Путін не приїде на саміт БРІКС, який відбудеться у серпні в Південно-Африканській республіці. Замість нього туди поїде голова МЗС Сергій Лавров.

Джерело: канцелярія президента ПАР

Путін на поїде до ПАР

У канцелярії президента ПАР Сиріла Рамафоси повідомили, що у саміті візьмуть участь лідери Бразилії, Індії, Китаю та ПАР.

За взаємною згодою президент Російської Федерації Володимир Путін не буде присутній на саміті, але Російську Федерацію представлятиме міністр закордонних справ Сергій Лавров, - йдеться у повідомленні.

У канцелярії повідомили, що у належний час буде видано вичерпну заяву щодо основних питань, які будуть розглянуті на саміті, та інших пов’язаних із цим питань зовнішньої політики.

Нагадаємо, що 15-й саміт БРІКС пройде у Йоганнесбурзі з 22 по 24 серпня.

Чому Путін не поїде на саміт БРІКС

Нагадаємо, що ПАР, як учасниця Римського статуту, який керує МКС, мусить заарештувати Путіна, якщо він прибуде на саміт БРІКС.

17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна та та уповноваженої при президенті РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Їх звинувачують у керуванні депортацією українських дітей до РФ, що є воєнним злочином.

18 липня президент ПАР Сиріл Рамафоса заявив, що арешт президента РФ Володимира Путіна на майбутньому саміті БРІКС був би оголошенням війни РФ.

Раніше прокуратура ПАР подала заяву до Високого суду, щоб змусити уряд заарештувати Путіна, якщо він прибуде до Південної Африки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?