Путін не проти - Зеленський поділився з українцями неочікуваною новиною
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін не проти - Зеленський поділився з українцями неочікуваною новиною

Путін не проти - Зеленський поділився з українцями неочікуваною новиною
Джерело:  online.ua

21 липня глава держави Володимир Зеленський поділився з українцями важливими даними - він офіційно заявив, що команда очільника Кремля Володимира Путіна "не проти" зустрічі у нормандському форматі в Берліні, тому наразі офіційний Київ очікує на дату її проведення. Про це український лідер заявив на спільному брифінгу з президенткою Швейцарії у Києві. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

"Зараз ми розуміємо, що в принципі у нас є підтвердження з німецької сторони, французької сторони. І є погодження, що РФ теж не проти зустрічатися. Тому що всі розуміють, як важливо для нас зустрічатися у цьому форматі... Тому ми найближчим часом очікуємо дату зустрічі в нормандському форматі", - наголосив Володимир Зеленський.

Варто звернути увагу на те, що остання зустріч лідерів у нормандському форматі відбулася у Парижі 9 грудня 2019 року. Ще в червні очільник Міністерства закордонних справ Німеччини Гайко Маас наголосив, що терміни проведення саміту лідерів країн "нормандської четвірки" будуть залежати від подальшої епідеміологічної ситуації у світі

Окрім того, ще 3-го липня в Берліні пройшли переговори на рівні політичних радників лідерів держав-учасниць нормандського формату. Команда Володимира Зеленського підкреслила, що Україна, Франція та Німеччина на зустрічі продемонстрували готовність докласти максимум зусиль для виконання домовленостей "нормандської четвірки", досягнутих у Парижі, а Росія влаштувала справжній демарш та заявила,що хоче взяти паузу. Згодом головний переговорник Путіна та куратор по Донбасу Дмитро Козак висунув Україні новий безсоромний ультиматум — політик зазначив, що до проведення зустрічі в нормандському форматі на вищому рівні команді Зеленського потрібно ухвалити й погодити з Донбасом десятки законів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український лідер Володимир Зеленський може зустрітися з очільником Кремля Володимиром Путіним лише в разі деокупації Росією півострова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?