Путін не відмовиться від планів знищити Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін не відмовиться від планів знищити Україну

Путін не відмовиться від планів знищити Україну
Джерело:  online.ua

Аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін не збирається відмовлятись від наміру повністю знищити Україну та підтверджує це у останніх власних заявах. 

Джерело:  ISW

Путін прагне у будь-який спосіб знищити Україну

Зокрема, аналітики звернули увагу, що під час традиційного виступу у клубі "Валдай" кремлівський диктатор відкрито заперечував суверенітет України, що несумісне із заявами інших представників Кремля щодо готовності до переговорів.

27 жовтня він заявив, що "єдиною реальною гарантією українського суверенітету" може бути тільки Росія, яка "створила" Україну.

Путін підтвердив, що "історичним фактом" є те, що українці і росіяни по суті є "одним народом", помилково розділеним на "різні держави". 26 жовтня Путін заявив, що Україна "втратила суверенітет" і стала членом НАТО.

Увічнення Путіним наративу про те, що Україна і Росія - це єдиний народ, розділений на різні держави довільними історичними обставинами, вказує на його постійну мету - знищити Українську державу і стерти саме поняття українського народу, - зазначають аналітики ISW.

При цьому Путін цинічно додав, що якщо якась частина цього єдиного етносу в якийсь момент вирішила, що вона досягла такого рівня, щоб вважати себе окремим народом, то можна було відповісти тільки з повагою.

Як відзначають експерти, багато умовності в цьому коментарі підкреслюють неприйняття Путіним ідеї про те, що сьогодні існує якась незалежна українська національна ідентичність.

Ці заяви, поряд з багатьма діями Росії, повинні викликати серйозні роздуми над питанням про те, чи не є війна Росії проти України актом геноциду, оскільки геноцид юридично визначається як "дії, чинені з наміром знищити, повністю або частково, національну, етнічну, расову або релігійну групу, - наголошують в ISW.

Між тим стало відомо, що російська армія посилила власні позиції на Херсонщині за рахунок приблизно 1 тис мобілізованих.

Відзначається посилення угруповання ворога на правобережній частині тимчасово зайнятої території Херсонської області мобілізованими військовослужбовцями чисельністю до 1 тис осіб. Їх розселяють у помешканнях місцевих жителів, які покинули ці території, - наголошують у Генштабі ЗСУ.

При цьому аналітики ISW припускають, що кремлівська армія може зробити своїм пріоритетом оборону ділянки фронту на Луганщині в районі Сватового та Кремінної.

Також експерти допускають, що ТОС-1 перекинули, бло російським військам не вистачає артилерійських систем або боєприпасів, придатних для стандартних вогневих завдань на напрямку Сватове-Кремінна.

Повідомляється, що окупанти дуже стурбовані загрозою оточення Кремінної.

Сторонами підтверджені бої в Білогорівці, що вказує про ведення наступальної операції південніше Кремінної, відзначають експерти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?