Путін несподівано відмовиться від частини повноважень
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін несподівано відмовиться від частини повноважень

Путін несподівано відмовиться від частини повноважень
Джерело:  online.ua

Президент РФ Володимир Путін запропонував передати право призначали голову уряду Державній думі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські ЗМІ.

За словами очільника Кремля, зараз йому необхідна лише згода парламенту на призначення прем'єр-міністра. Також він самостійно затверджує весь топ-склад кабінету міністрів за статтями 111 та 112 конституції.

"Пропоную змінити цей порядок та довірити Державній думі не просто погодження, а й затвердження кандидатури голови уряду Російської Федерації. А потім за його поданням - усіх віцепрем'єрів та федеральних міністрів", - заявив Путін.

Президентові належить призначити їх, бо він не буде в змозі відхилити урядове рішення. Такі зміни, як передбачається, підвищать роль парламенту.

Втім, Путін додав, що РФ нібито не може нормально розвиватися як парламентська республіка. Саме тому країні нібито необхідний сильний президент.

Як повідомляв ONLINE.UA, під час послання Федеральному зібранню РФ Володимир Путін закликав Радбез ООН зайнятися проблемою конфліктів в інших країнах. Він стверджує, що такі події розгортаються останнім часом без жодного контролю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?