Путін опинився у ізоляції і став ще більш злим — Newsweek
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін опинився у ізоляції і став ще більш злим — Newsweek

Путін опинився у ізоляції і став ще більш злим — Newsweek
Джерело:  online.ua

На думку аналітиків з центру глобальної політики RAND Corporation, наразі кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін все частіше ухвалює самостійні рішення стосовно розв'язаної Кремлем війни проти України і майже не радиться із представниками Генштабу армії РФ. 

Джерело:  Newsweek

Що відомо про стан Путіна та його стратегію

Путін приймає ключові рішення в основному самостійно, без істотного впливу з боку російського Генштабу, - йдеться у висновках аналітиків.

Аналітики також зазначають, що кремлівський диктатор сильно скоротив перелік джерел інформації і не переносить, коли йому дають протилежні його думці поради.

Експерти підкреслюють, що на ефективність армії РФ в Україні впливає інформація про  чистки вищого керівництва і перестановки серед командувачів, які відповідають за операції на фронті.

Кризи, з якими останнім часом стикається Росія, торкнулися і очільника країни-терористки особисто. Зокрема, він став більш озлобленим.

Аналітики зазначили, що очільників Кремля тепер "більш нерішучий" щодо ескалації конфлікту з НАТО. Невизначеності додає також непередбачуваність Путіна.

Однак на Заході недооцінили страх Москви перед Північноатлантичним Альянсом і пов'язане з ним небажання до прямого протистояння.

На що розраховує Путін у війні проти України

Співробітник Національного інституту стратегічних досліджень та старший аналітик української громадської організації "Повернись живим" Микола Бєлєсков зазначає, що план росіян - окупувати частину території, а на решті – не давати змогу нормально жити. Відлякувати інвесторів, заважати біженцям повертатися, і дивитися, що станеться з такою державою через 5 – 7 – 10 років.

Не хочу бути песимістом, але у нас є певна асиметрія. Бойові дії йдуть на нашій території. Оскільки ми воюємо з ядерною державою, отримати зелене світло від партнерів на проведення операцій у Росії, неможливо. Звісно, ми самостійно розвиваємо певні спроможності, але чи буде цього достатньо, аби змусити Москву відмовитися від агресії, я не знаю. Тому виходить така ситуація, що у рашистів є можливість створювати нам проблеми навіть без активних бойових дій, навіть без проведення стратегічних наступальних операцій, реалізовувати стратегію повільного перетворення України на failed state, на жаль, - підкреслює експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?