Путін особисто схвалив арешт американського журналіста Гершковича – Bloomberg
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін особисто схвалив арешт американського журналіста Гершковича – Bloomberg

Путін особисто схвалив арешт американського журналіста Гершковича – Bloomberg
Джерело:  online.ua

За даними ЗМІ, кремлівський злочинець Володимир Путін особисто схвалив рішення щодо арешту журналіста американського видання The Wall Street Journal Евана Гершковича.

Джерело: Bloomberg

Росія йде на пряму конфронтацію з США

У виданні зазначили, що затримання за звинуваченнями у шпигунстві відбулося уперше з часів холодної війни.

Особи, які займаються цим питанням, на умовах анонімності розповіли подробиці справи арешту журналіста Гершковича.

Кремль чудово розуміє, що зараз шляху назад немає, особливо після ордеру на арешт від Міжнародного кримінального суду, який визнав диктатора Путіна міжнародним злочинцем, — зазначили у виданні.

Проте ідея заарештувати американського журналіста Евана Гершковича, за словами джерел, належить вищим посадовцям російських спецслужб.

Президентка Центру аналізу європейської політики у Вашингтоні Аліна Полякова відзначає, що росіяни стають все агресивнішими, однак ситуація, яка склалася зараз, вочевидь, змусить США вести переговори з Росією щодо повернення журналіста. Та в цьому криється ще одна загроза – якщо росіяни отримають те, чого бажають, то це тільки заохочуватиме їх до подібних дій.

Що відомо про арешт Евана Гершковича

29 березня у Єкатеринбурзі російська ФСБ затримала американського журналіста Евана Гершковича за підозрою в нібито шпигунстві.

Гершкович збирав на замовлення США секретні відомості про одне із підприємств військово-промислового комплексу. Подробиці звинувачення не наводяться.

Російський суд заарештував Евана Гершковича на два місяці – до 29 травня.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?