ФСБ РФ заявила про арешт журналіста The Wall Street Journal за підозрою у "шпигунстві"
Категорія
Світ
Дата публікації

ФСБ РФ заявила про арешт журналіста The Wall Street Journal за підозрою у "шпигунстві"

ФСБ РФ заявила про арешт журналіста The Wall Street Journal за підозрою у "шпигунстві"
Джерело:  online.ua

У російському Єкатеринбурзі затримали журналіста американського видання The Wall Street Journal Евана Гершковича.

Джерело: ФСБ

Американського журналіста заарештували в РФ

У ФСБ заявили, що Гершкович нібито «за завданням США займався збором відомостей про одне з підприємств російського військово-промислового комплексу, що є держтаємницею».

Встановлено, що Еван Гершкович, діючи за завданням американської сторони, здійснював збір відомостей, що становлять державну таємницю, про діяльність одного з підприємств російського військово-промислового комплексу. При спробі отримання секретних відомостей іноземця було затримано в Єкатеринбурзі, - зазначили у ФСБ.

Відомо, що Гершкович приїхав до Єкатеринбурга, щоб написати матеріал про вербування до так званої ПВК «Вагнера» та ставлення місцевих до війни проти України.

Місцеві медіа повідомили, що ввечері 29 березня журналісту серед міста натягли светр на голову люди в цивільному, після цього його забрали.

Російська «Медуза» пише з посиланням на західних журналістів, які працюють у Москві, що окрім відвідування Єкатеринбурга, Еван Гершкович їздив до Нижнього Тагілу. Там знаходиться оборонне підприємство "Уралвагонзавод".

Гершкович працює на The Wall Street Journal у РФ з січня 2022 року, раніше писав у Росії для Agence France-Presse та The Moscow Times. До цього він працював кореспондентом газети The New York Times у Нью-Йорку.

Реакція на затримання американського журналіста

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» заявила про стривоженість затриманням журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича.

Затримання виглядає як «відповідь» на роботу Гершковича з розслідування діяльності ПВК Вагнера. Журналісти не повинні ставати мішенню! — сказали там.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?