Путін озвучив світу свій новий глобальний план
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін озвучив світу свій новий глобальний план

Путін озвучив світу свій новий глобальний план
Джерело:  online.ua

2 грудня президент Росії Володимир Путін відкрив саміт Ради колективної безпеки Організації Договору про колективну безпеку. У ньому взяли участь прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, оголосивший себе президентом Білорусі Олександр Лукашенко, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, виконуючий обов'язки президента Киргизії Талант Мамитов і президент Таджикистану Емомалі Рахмон. Він обговорив з ними ситуацію в Нагірному Карабаху, протести в Білорусі і Киргизії, які викликають стурбованість у російського лідера. В ході конференції Путін озвучив свій новий глобальний план, спрямований на формування "справедливого і сталого світоустрою". Він запросив до участі в ОКДБ всі бажаючі країни, запропонувавши зайняти роль як спостерігачів, так і партнерів. Таким чином він вирішив протидіяти "втручанням ззовні, фінансовому підживленню, інформаційному супровіду, політичній підтримці і так далі" в країнах-учасницях ОКДБ передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кремля.

"Підготовлено солідний пакет домовленостей, в їх числі - підсумкова декларація і заява про формування справедливого та сталого світоустрою. До речі, перспективною вважаємо можливість надання країнам, які бажають підтримувати регулярні відносини з ОДКБ, статусів спостерігача і партнера", - заявив Путін.

Він закликав лідерів країн Організації Договору про колективну безпеку об'єднатися для боротьби з усіма викликами. Зокрема, Путін згадав Пашиняна, який, за словами президента РФ, був змушений прийняти важкі, але необхідні рішення по ситуації в Нагірному Карабасі. Путін закликав всі країни ОКДБ надати Пашиняну підтримку, як в гуманітарному, так і в політичному планах.

Путін також вважає, що країни ОДКБ повинні продовжувати спільними зусиллями відстоювати його "правду" про Другу світову війну, брехливими фактами про яку глава Кремля не в перший раз вражає весь світ.

"Це не лише данина поваги тим, хто боровся з ворогом, а й чіткий сигнал всьому міжнародному співтовариству про згуртованість держав - членів організації та їх рішучості разом відстоювати мир і безпеку", - підкреслив Путін.

Нагадаємо, Договору про колективну безпеку в Ташкенті ще в 1992 році підписали глави Вірменії, Казахстану, Киргизії, Росії, Таджикистану і Узбекистану. У 1993 році до ОДКБ приєдналися Азербайджан, Білорусія і Грузія. Згодом Азербайджан, Грузія та Узбекистан покинули ряди організації. На момент вступу договору в силу в 1994 році ОДКБ налічував 9 членів, зараз - 6.

Згідно з чинним Статутом Організації Договору колективної безпеки державами - засновниками організації є ті держави, які до моменту прийняття Статуту підписали і ратифікували Угоду про створення договору колективної безпеки від 15 травня 1992 року і Протокол про продовження Договору про колективну безпеку від 21 квітня 1999 року. Державами - членами ОДКБ є ті держави-засновники, які взяли на себе зобов'язання, що випливають із Статуту, протягом 1 року після його прийняття Радою глав держав.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін підписав указ, в якому зазначено, що Росія буде застосовувати ядерну зброю для стримування будь-якого потенційного противника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?