Путін підготував неприємний сюрприз Україні та ЄС - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін підготував неприємний сюрприз Україні та ЄС - у чому річ

Путін підготував неприємний сюрприз Україні та ЄС - у чому річ
Джерело:  online.ua

Команда глави РФ Володимира Путіна продовжує робити все можливе, аби зруйнувати плани України та Євросоюзу щодо збереження енергетичної та політичної незалежності. Так, 17 червня стало офіційно відомо про те, що оператор Північного потоку-2, Nord Stream 2 AG, подав апеляцію в суд Дюссельдорфа на рішення Федерального мережевого агентства Німеччини (BNA), яке відмовило у звільненні проєкту від вимог оновленої газової директиви ЄС. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт компанії Nord Stream 2 AG.

"15 червня компанія Nord Stream 2 подала апеляцію проти рішення BNA у Верховний регіональний суд Дюссельдорфа. Nord Stream 2 наполягає, що на 23 травня 2019 року газопровід був завершений з точки зору економічної функціональності. Компанія прийняла безповоротні інвестиційні рішення на мільярди євро, грунтуючись на правовій базі, що діяла, задовго до того, як Європейська комісія оголосила про наміри змінити газову директиву", - розповіли представники компанії.

Окрім того, команда Путіна цинічно зазначила, що "міжнародні правові фацівці підтвердили, що звуження визначення "завершення проєкту" до висновку про фізичне будівництво газопроводу порушить захист законних очікувань та інших фундаментальних прав у законодавстві ЄС.

"Це також суперечило б конституційним гарантіям Основного закону Німеччини... Відхилення заявки Nord Stream 2 показує дискримінаційну дію зміненої газової директиви ЄС. Nord Stream 2 раніше подав позов про скасування поправок до газової директиви в Генеральний суд ЄС і веде арбітражний розгляд в рамках договору до Енергетичної Хартії", - зухвало заявили в Nord Stream 2 AG.

Варто нагадати, що у травні Федеральне мережеве агентство Німеччини відхилило заявкукомпанії-оператора газопроводу Північний потік-2 на звільнення від регулювання ЄС. Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль звернув увагу на те, що це справжня перемога для України. Однак команда Путіна пізніше відповіла, що не збирається здаватися і добудує ПП-2.

Як повідомляв ONLINE.UA, 16 червня стало відомо про те, що влада Німеччини та Польщі жорстко розсварилася через Україну, РФ та Північний потік-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?