Путін підписав указ про видачу російських паспортів жителям ОРДЛО
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін підписав указ про видачу російських паспортів жителям ОРДЛО

Путін підписав указ про видачу російських паспортів жителям ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Президент РФ підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства жителями окупованих районів Донецької та Луганської областей України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російський «Интерфакс».

Як зазначається в тексті указу, таке рішення прийнято президентом РФ «з метою захисту прав і свобод людини і громадянина». Згідно документу, розгляд заяв про прийняття до громадянства зазначених осіб «здійснюється в термін до 90 днів» з дня подачі заяви та необхідного переліку документів.

Спрощений порядок отримання громадянства дозволить отримати російський паспорт без проживання в Росії протягом 5 років після отримання посвідки на проживання, підтвердження наявності коштів для існування, підтвердження володіння російською мовою і відмови від громадянства іноземної держави.

Про те, що влада РФ збирається дозволити жителям окупованих територій України отримувати російське громадянство в спрощеному порядку, російська газета «Коммерсант» повідомила 15 квітня.

Нагадаємо, що радник з безпеки та оборони в команді Володимира Зеленського Іван Апаршин заявив, що не радить новообраному президенту вести прямі переговори з президентом Росії Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?