Путін побалував себе дивним подарунком до дня народження. В Кремлі пишаються, а росіяни шоковані
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін побалував себе дивним подарунком до дня народження. В Кремлі пишаються, а росіяни шоковані

Путін побалував себе дивним подарунком до дня народження. В Кремлі пишаються, а росіяни шоковані
Джерело:  online.ua

7 жовтня російському диктатору Володимиру Путіну виповнилося 68 років. Однак свій день народження очільник Кремля почав святкувати ще вчора, оскільки вирішив побалувати себе та свою команду вкрай неочікуваним подарунком. Президент РФ 6 жовтня офіційно заявив про успішне випробування гіперзвукової ракети "Циркон", яка вразила мішень у морі за 450 км, досягнувши 8 швидкостей звуку. За його словами, фрегат Північного флоту "Адмірал Горшков" із Білого моря вистрілив гіперзвуковою ракетою "Циркон" на дальність 450 км по морській мішені, ракета досягла швидкості у вісім швидкостей звуку й успішно вразила ціль. Про це доповів Путіну начальник Генерального штабу ЗС РФ генерал армії Валерій Герасимов по відео-конференц-зв'язку, передає ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Завдання пуску виконано, стрільба визнана успішною, зафіксовано пряме влучення ракети в ціль. Дальність польоту ракети становила 450 км, максимальна висота – 28 км, час польоту – 4 з половиною хвилини. Досягнуто гіперзвукової швидкості понад 8 Махів", - повідомив очільнику Кремля Герасимов.

Після цього Володимир Путін почав хизуватися, що робота над системою "Циркон" і етап проведення успішного випробування цієї ракети - історична подія.

"Це велика подія не лише в житті Збройних сил, а й усієї Росії, всієї країни, оскільки оснащення наших Збройних сил – армії та флоту – новітніми системами озброєння, які дійсно не мають аналогів у світі, безумовно і на довгострокову перспективу забезпечує обороноздатність нашої держави", - цинічно зазначив президент РФ.

Окрім того, російський глава привітав усіх причетних до роботи над "Цирконом" і зазначив, що "за цією роботою – величезна праця вчених, конструкторів, талановитих робітників, військових фахівців".

Поки в Кремлі хизуються новим "досягненням" - прості росіяни діляться своїми враженнями від цієї події в соціальних мережах.

"Собі на подарунки Путін не скупиться; витрачати на це шалені гроші, поки в Росії масово від пандемії гинуть люди... Я в шоці; це він собі замість феєрверку запустив, я так розумію; все в стилі Путіна; йому подобається лякати Захід на свій день народження; коли вже наш "цар" схаменеться? скільки можна?", - коментують новину користувачі мережі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп також підготував Путіну сюрприз до дня народження, однак вкрай неприємний.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?