Путін погодився на важливу угоду з Трампом, але за однієї умови
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін погодився на важливу угоду з Трампом, але за однієї умови

Путін погодився на важливу угоду з Трампом, але за однієї умови
Джерело:  online.ua

У найближчі два тижні Росія і США планують підписати угоду з контролю над ядерними озброєннями. Свою згоду на угоду вже дали і президент РФ Володимир Путін, і американський лідер Дональд Трамп. Але команда Путіна наполягає на тому, щоб договір про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь був продовжений без попередніх умов, а офіційний Вашингтон наполягає на залучення до нього Китаю. Новий раунд переговорів планують провести на наступному тижні. При цьому у Трампа попередили Путіна, що якщо угода не буде укладена до 3 листопада, до президентських виборів в США, то Вашингтон мжет посилити умови договору. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на АР.

Відзначається, що команда Трампа запропонувала Росії повідомити, скільки боєголовок встановлено на носіях будь-якої дальності і знаходяться в сховищах, а також дати обіцянку не збільшувати їх число.

"Згідно з планом Білого дому, заморозка числа боєголовок і продовження ДСНО буде здійснено на однаковий період часу. Американська сторона може посилити умови угоди, якщо вона не буде укладена до 3 листопада. У цьому випадку Вашингтон, зокрема, може наполягати на тому, щоб нові домовленості включали обмеження, що стосуються перспективного російського стратегічного ракетного комплексу "Сармат", - повідомили джерела, наближені до переговорів Росії і США.

Важливо додати, що напередодні на засіданні першого комітету Генеральної асамблеї ООН виступив постійний представник США щодо роззброєння Роберт Вуд. Він закликав Росію укласти історичну угоду, але без зволікання включити в переговори Китай.

"Китай дійсно став третьою за величиною ядерною державою на Землі, абсолютно не обмеженої ніякими угодами з контролю над ядерними озброєннями. І аналогічно Китаю, Російська Федерація займається масовим розширенням свого ядерного потенціалу і введенням нових витончених систем доставки, які також загрожують розпалити нову тристоронню гонку ядерних озброєнь", - заявив представник США.

У свою чергу перший зампостпреда РФ при ООН Дмитро Полянський заявив, що Росія готова продовжити СНО-3 без передумов і закликає США зробити це без штучних затягувань. За його словами, продовження договору стало б розумним кроком і дало б час розглянути питання про підходи до контролю над озброєннями в майбутньому.

Нагадаємо, Договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО-3) був підписаний в 2010 році колишніми президентами Росії і США - Дмитром Медведєвим і Бараком Обамою. Угода набула чинності в 2011 році, її термін закінчується в лютому 2021 року. Відповідно до угоди, російська і американська сторони протягом семи років зобов'язалися скоротити кількість розгорнутих стратегічних носіїв - міжконтинентальних балістичних ракет, балістичних ракет підводних човнів, а також важких стратегічних бомбардувальників до 700 одиниць. Вашингтон відмовляється продовжувати договір СНО на колишніх умовах і без участі Китаю. Також в США наполягають, щоб нова угода включала в себе спектр нових російських систем озброєнь, які в даний час розробляються.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін офіційно заявив про успішне випробування гіперзвукової ракети "Циркон", яка вразила мішень в море за 450 км, досягнувши 8 швидкостей звуку. За його словами, фрегат Північного флоту "Адмірал Горшков" з Білого моря вистрілив гіперзвуковою ракетою "Циркон" на дальність 450 км по морській мішені, ракета досягла швидкості в вісім швидкостей звуку і успішно вразила ціль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?