Путін пообіцяв нову допомогу Лукашенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін пообіцяв нову допомогу Лукашенко

Путін пообіцяв нову допомогу Лукашенко
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін і самопроголошений президент Білорусі Олексадр Лукашенко провели дводенні переговори в Сочі. Вони домовилися про новий транш кредиту Білорусі від Росії в розмірі 500 млн доларів. Обговорили ситуацію з літаком Ryanair і арештом Софії Сапеги.

Джерело: ТАСС

У Кремлі дуже коротко підвели підсумки переговорів Путіна і Лукашенка. Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков розповів лише, що перший день переговорів був офіційним, а другий був неформальним - спілкувалися вони під час морської прогулянки на яхті в Чорному морі. Лукашенко супроводжував його молодший син Микола.

Путін пообідав з Лукашенко та його сином Миколою (фото - tass.ru)

Путін і Лукашенко домовилися про транш в 500 млн доларів

Під час зустрічі Путін і Лукашенко домовилися, що найближчим часом Мінськ отримає від Москви другий транш кредиту в розмірі 500 млн доларів із загальної суми в 1,5 мільярда. За словами Пєскова, "перешкод цьому немає" оскільки між Путіним і Лукашенком в цьому питанні вже "все узгоджено".

Пєсков зазначив, що Путін і Лукашенко не піднімали тему переходу Росії і Білорусі на єдину валюту. Також йшлося і про додаткову допомогу Мінську.

Путін і Лукашенко обговорили ситуацію з Ryanair і арешт Сапеги

Під час переговорів Путін і Лукашенко обговорили ситуацію з літаком Ryanair, який примусово посадили в Мінську під приводом замінування заради затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича і його дівчини - росіянки Софії Сапеги.

"Президент Лукашенко детально поінформував свого російського колегу про те, що сталося з літаком Ryanair. З ініціативи президента Росії була піднята тема російської громадянки, яка була затримана, яка зараз перебуває в СІЗО", - розповів Пєсков.

За словами Пєскова, Путін доручив МЗС РФ "найуважнішим чином відстежувати" справу Сапеги, підкресливши при цьому, що все має "відбуватиметься в рамках закону".

"Зрозуміло її доля нам не байдужа. Але також беручи до уваги той факт, що у неї дійсно є вид на проживання в Білорусі. Тому ми виходимо з того, що все повинно відбуватися в рамках закону. Президент доручив МЗС Росії найуважнішим чином відстежувати долю справи російської громадянки ", - додав Пєсков.

За словами спікера Кремля, Лукашенко детально поінформував Путіна про ситуацію з літаком Ryanair. У Кремлі помітили, що інцидент вимагає "вдумливого розгляду". Пєсков відмовився озвучувати якісь деталі з документів, які Лукашенко нібито показав Путіну.

При цьому глава Кремля пообіцяв допомогти Лукашенко з поверненням білорусів з Європи, так як багато країн припинили авіасполучення з Білоруссю, а також з організацією нових рейсів Бєлавіа в російські міста.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?