Команда Лукашенка ухвалила нове провокаційне рішення щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Лукашенка ухвалила нове провокаційне рішення щодо України

Команда Лукашенка ухвалила нове провокаційне рішення щодо України
Джерело:  online.ua

28 травня офіційно стало відомо, що команда білоруського диктатора Олександра Лукашенка вводить режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів. Про це повідомив торговий представник України Тарас Качка.

Джерело: Фейсбук Тараса Качки

Мінськ ввів режим індивідуального ліцензування на імпорт українських товарів

"За оперативною інформацією, Білорусь запровадила режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів: кондитерські вироби, шоколад, соки, пиво, плити ДСП і ДВП, обої, туалетний папір і упаковка, цегла, керамічна плитка, скляні ампули, сільгосптехніка для сіяння, пральні машини та меблі. Це рішення затверджене постановою Ради міністрів Білорусі від 26 травня", - розповів український торговий представник.

Як стверджує Тарас Качка, це рішення набере чинності через 10 днів після публікації - воно буде залишатися в силі аж 6 місяців.

Торговий представник офіційного Києва не приховує, що вважає дії команди Лукашенка необґрунтованими та дискримінаційними.

"Режим індивідуального ліцензування означає ручне управління ввезенням української продукції до Білорусі. Уряд проводить консультації з виробниками щодо усунення негативних наслідків дискримінаційних дій уряду Білорусі", - наголосив Тарас Качка.

Що потрібно знати про новий скандал навколо Білорусі

26 травня Україна разом з низкою інших країна заборонила приймати у своїх аеропортах літаки білоруських авіаперевізників - це рішення було ухвалене після скандального інциденту з примусовою посадкою рейсу Ryanair у Мінську задля арешту опозиційного блогера Романа Протасевича

Окрім того, офіційний Київ планує заборонити пролітати через свій повітряний простір літакам з білоруською реєстрацією з опівночі 29 травня.

Також раніше глави держав та урядів ЄС підтримали політичне рішення про посилення тиску на білоруського диктатора Олександра Лукашенка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?