У Зеленського назвали реальну причину блокування авіасполучення з Білоруссю
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського назвали реальну причину блокування авіасполучення з Білоруссю

У Зеленського назвали реальну причину блокування авіасполучення з Білоруссю
Джерело:  online.ua

Українська влада ухвалила напередодні невідкладне рішення щодо повного припинення авіасполучення з Білоруссю, оскільки існувала загроза безпеки громадян.

Джерело: Україна 24

За словами заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, після примусової посадки міжнародного рейсу режимом Олександра Лукашенка було припинено також перетин повітряного простору республіки.

“Головна мета - ми захищаємо, і це не санкції, а постанова уряду України. Ми захищаємо громадян України, які подорожують над іншими країнами. Ви бачили, що було минулого тижня, саме тому такі рішення Міністерство інфраструктури і уряд приймають”, - пояснив Тимошенко.

Він звернув увагу водночас на процес будівництва нових аеропортів на території України. В уряді розробляють концепцію національного авіаперевізника на тлі розширення наземної інфраструктури.

“Ми на фінальному етапі переговорів з деякими великими авіакомпаніями, з якими плануємо разом створити національного авіаперевізника, оскільки у них є досвід. Поточного року до "Великого будівництва" додані регіональні хаби, аеропорти. Наразі закінчується проєктування аеропортів, наприклад, в Ужгороді, Чернівцях, Рівному, Полтаві, Кривому Розі, а також у Дніпрі, це великий аеропорт. В червні ви побачите, як полетять літаки в міста, де раніше взагалі їх не було”, - додав Тимошенко.

Посадка лайнера Ryanair в Білорусі

Лайнер фактично змусили до посадки в аеропорту Мінська під приводом нібито бомби. При цьому до кінцевого аеропорту у Вільнюсі літаку залишалося летіти менше - його повернули в інший бік.

Після приземлення правоохоронці й силовики не виявили жодної бомби на борту. Натомість вони заарештували опозиціонера Романа Протасевича та його дівчину Софію Сапегу з російським громадянством.

Літак вилетів до Литви лише через 7 годин. Сам Лукашенко напередодні стверджував, що екіпаж буцімто просто не хотів летіти до Вільнюса. В Євросоюзі цей випадок назвали як акт “повітряного піратства” з боку режиму Лукашенка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?