Путін порівняв себе із імператором Петром через "повернення і зміцнення території"
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін порівняв себе із імператором Петром через "повернення і зміцнення території"

Путін порівняв себе із імператором Петром через "повернення і зміцнення території"
Джерело:  online.ua

Російський президент Володимир Путін визнав, що метою його вторгнення в Україну є "повернення" територій. Він порівняв цю війну з з часом Петра I, який також "збирав" землі.

Джерело: BBC

Путін вважає метою Росії повертати території

Те, що нам доводиться захищати себе, боротися за це, то це очевидна річ. Ось зараз ми були на виставці, присвяченій 350-річчю Петра I. Майже нічого не змінилося. Петро I Північну війну 21 рік вів... жодна з країн Європи не визнавала цю територію за Росією. Чого він поліз туди? Повертав... І зміцнював.

Путін потім порівняв ті події зі своєю “місією”.

Ну, зважаючи на все, на нашу частку теж, значить, випало повертати і зміцнювати. Якщо ми виходитимемо з того, що ці базові цінності становлять основу нашого існування, ми, безумовно, досягли успіху у вирішенні завдань, які перед нами стоять…, - підсумував Путін, широко посміхаючись.

Ще 24 лютого російський президент називав метою "денацифікацію" та "демілітаризацію". Він стверджував: "До наших планів не входить окупація українських територій".

На території окупованих областей України призначені російською стороною колаборанти заявляють про плани проведення референдумів з питанням про приєднання до Росії.

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Більше того, далі Путін почав розповідати, що наразі у світі існують лише суверенні країни та колонії.

Якщо країна або група країн не може ухвалювати суверенних рішень, то це вже певною мірою колонія, а колонія історичних перспектив все-таки не має. Шансів вижити в такій жорсткій геополітичній боротьбі (а вона була завжди!) немає. У нас була закрита економіка, коли ми самі себе вирізали, створили так звану залізну завісу. Ми не будемо наступати на граблі. Наша економіка буде відкритою. Хто не хоче — той сам себе обкрадатиме, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?