Путін посилив покарання за непокору силовикам і блокування російської пропаганди
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін посилив покарання за непокору силовикам і блокування російської пропаганди

Путін посилив покарання за непокору силовикам і блокування російської пропаганди
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін боїться втратити владу навіть після обнулення, якого домігся зміною Конституції РФ. Але так як не може заборонити мітинги і акції протесту на законодавчому рівні, то вирішив піти шляхом залякування росіян штрафами і покараннями. 24 лютого президент Росії підписав закони про посилення покарання за непокору силовикам і блокування російської пропаганди. Тепер за участь в мітингах на росіян зможуть накладати штрафи до 20 тисяч рублів (близько 7 тисяч гривень) і навіть заарештовувати терміном до 30 днів. Тих, кого команда Путіна, запідозрить в "фінансуванні" акцій протесту. очікують штрафи до 200 тисяч рублів. Власникам інформаційних ресурсів, які будуть обмежувати діяльність російських ЗМІ, що поширюють пропаганду, загрожують штрафи до 3 млн рублів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний портал правової інформації РФ.

Підписаний Путіним закон про непокору силовикам, зокрема, передбачає збільшення штрафу з 1 тисячі до 2-4 тисяч рублів. Крім штрафу та арешту на строк до 15 діб за непокору силовикам передбачено нове покарання - громадські роботи на строк від 40 до 120 годин. За повторне правопорушення штраф збільшений до 20 тисяч рублів, а крім штрафу і арешту на строк до 30 діб за це порушення будуть загрожувати обов'язкові роботи на строк від 100 до 200 годин.

За порушення при фінансуванні масових акцій громадянам загрожуватиме штраф до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 40 годин обов'язкових робіт, посадовим особам - до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, юридичним особам - до 200 тисяч рублів. Тим, хто перерахує гроші на масову акцію, не маючи права це робити, загрожує штраф до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, для посадових осіб - до 30 тисяч рублів, для юросіб - до 100 тисяч рублів.

"За цензуру щодо російських ЗМІ і громадян передбачені штрафи в розмірі від 50 тис. до 3 млн руб.: від 50 тис. до 100 тис. руб. для громадян, від 200 тис. до 400 тис. для посадових осіб та до 1 млн руб. для юросіб. За повторне порушення штраф для громадян становитиме від 200 тис. до 300 тис. руб., для посадових осіб - від 500 тис. до 700 тис. руб., для юросіб - до 3 млн руб ", - йдеться в законі про покарання за блокування російських ЗМІ.

Росіяни бурхливо обговорюють нові закони Путіна в мережі. Вони називають його президентом, який нездатний дати громадянам ні свободи, ні забезпеченого життя, а при своєму царюванні використовує тільки залякування заради збереження президентського крісла.

"Ще раз стало зрозуміло, що Путіну з народом не по дорозі; Путіну потрібні слухняні і злякані раби; Давай-давай! Чим більше штрафів і податків, тим ближче імпічмент; Кидається бідолаха і не знає як народ до нігтя притиснути; Агонія режиму і агонія самого диктатора, з огляду на його захворювання; Так що там штрафи, може відразу розстрілювати ?; Штрафи - це як і скріпи. Без скріпов росіяни - ніхто. А ось зі штрафами - плем'я дуже корисне ...; До Росії прийшла хунта. Свобода слова скасована. Піночет дитина в порівнянні з Путіним; Наша мета - максимально винищити населення Росії, а самим вижити; Відчуття ... як в полоні ", - коментують росіяни нові штрафи, який ввів Путін.

Як відомо, Путін вже дозволив Роскомнагляду повністю блокувати інтернет-ресурси, які обмежують "значиму інформацію" на території РФ. Під загрозою блокування виявилися всі сайти і соцмережі, які блокують поширення російської пропаганди. Ці заходи введені в рамках відповіді Twitter, Facebook і Youtube, які раніше блокували поширення пропагандистського матеріалу. Більш того, власників інтернет-платформ в Росії зобов'язали самостійно виявляти і блокувати "протиправний" контент, в якому міститься "явна неповага" до суспільства, державними символами, держвлади і Конституції, заклики до участі в несанкціонованих мітингах, образу людської гідності, а також інформація, яка ганьбить громадян за ознаками статі, національності, мови, релігії, професії, місця проживання і роботи або політичних переконань.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії затвердили довічну недоторканність Путіна. Тепер йому можна безкарно здійснювати будь-які злочини, навіть кримінальні, так як його не можна затримати, заарештувати, піддавати обшуку, допиту або особистому огляду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?