У Росії затвердили довічну недоторканність Путіна. Тепер йому можна безкарно порушувати закон
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії затвердили довічну недоторканність Путіна. Тепер йому можна безкарно порушувати закон

У Росії затвердили довічну недоторканність Путіна. Тепер йому можна безкарно порушувати закон
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін добився для себе довічних соціальних та інших гарантій після відставки, в тому числі права на недоторканність і щомісячне грошове утримання. 16 грудня Рада Федерації схвалила закон про розширення гарантій недоторканності колишньому президенту РФ і членам його сім'ї. Тепер Путін і будь-який інший колишній президент Росії може безкарно здійснювати будь-які злочини, навіть кримінальні, так як його неможна затримати, заарештувати, піддавати обшуку, допиту або особистому огляду. Більш того, статус недоторканності також поширюється на займані ним житлові та службові приміщення, транспортні засоби, засоби зв'язку, що належать йому документи і багаж. А це означає, що Путін і будь-який інший експрезидент можуть здійснювати будь-якого роду злочини без ризиків опинитися у в'язниці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Ради Федерації РФ.

Як відомо, закон, що дозволяє колишнім президентам Росії, в тому числі і Путіну, порушувати закон, Держдума РФ прийняла в третьому читанні минулого тижня. Цей закон не тільки ускладнює процедуру позбавлення колишнього президента недоторканності, а й фактично дозволяє колишньому главі держави здійснювати навіть кримінальні злочини після відставки. Відтепер, і чинного, і колишнього президента Росії зможе позбавити недоторканності лише Рада Федерації і тільки якщо Держдума (а не Слідчий комітет) звинуватить його в державній зраді або скоєння іншого тяжкого злочину, а Верховний суд підтвердить, що в його діях є ознаки злочину, а Конституційний суд укладе, що встановлений порядок висунення звинувачення дотриманий. Це говорить про те, що позбавити недоторканності Путіна та інших російських президентів буде вкрай складно зробити і фактично неможливо. А це означає, що всі злочини невеликої та середньої тяжкості, вчинені колишнім президентом Росії, залишаться безкарними.

Поряд з затвердженням довічної недоторканності Путіну Рада Федерації схвалила законопроект, згідно з яким він зможе після припинення своїх президентських повноважень стати сенатором і претендувати на довічну квоту. Відповідно до документа, президент Росії, який припинив виконання своїх повноважень у зв'язку із закінченням терміну його перебування на посаді або достроково в разі його відставки, може отримати місце в Раді Федерації довічно.

Росіяни обурені свавіллям, яке влаштував Путін, забезпечуючи собі соціальні гарантії до кінця днів життя. Вони вважають, що він з кожним днем нахабніє все більше і більше.

"В даному законопроекті мені дуже подобається слово "довічно". Розстріл правда був би краще; А після закінчення життя довічного сенатора - зарахування до лику святих? Мощі будуть в церквах, Раді Федерацій, Держдумі ?; Якщо Путін не злодій, то навіщо йому недоторканність?; Чого ускладнювати те, відразу б внесли зміни до конституції - Путін недоторканний, зовсім, взагалі і назавжди !; Толі ще буде! Кожен раз дивлюся на черговий новий закон або поправки Путіна і кожен раз думаю, ось воно - дно. Але кожен раз помиляюся; Путін остаточно збожеволів, йому потрібна термінова психологічна допомога; Він що, з дуба впав ?! Це що за довічні терміни для сенаторів. Це що за каста обраних? Ось вам і вся демократія !; Як же йому хочеться бути вельможею і сіятельством ", - коментують шоковані росіяни довічну недоторканність Путіна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада України готує нові санкції проти Росії за незаконний продаж Путіним винзаводу Массандра в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?