Путін поспішає зі зміною Конституції Росії - Держдума збирається на екстрене засідання
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін поспішає зі зміною Конституції Росії - Держдума збирається на екстрене засідання

Путін поспішає зі зміною Конституції Росії - Держдума збирається на екстрене засідання
Джерело:  online.ua

Тільки 15 січня президент Росії Володимир Путін заговорив про зміну Конституції РФ, а вже 20 січня він вніс проєкт зі своїми поправками на розгляд Держдуми. Російські парламентарії екстрено збираються на засідання - воно пройде у вівторок, 21 січня, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Поправки Путіна до Конституції Росії розробила робоча група, до якої увійшли 75 політиків, законодавців, вчених і громадських діячів. Спікер Кремля Дмитро Пєсков уточнив, що проєкт вже готовий до розгляду, тому його винесли на голосування.

Нагадаємо, Путін запропонував переписати ряд важливих пунктів в Конституції Росії. Він хоче обмежити пріоритет міжнародного права в країні, посилити парламент і знизити роль уряду в країні. В рамках конституційної реформи Путін має намір зняти частину повноважень з президента і передати їх парламенту. Мова, зокрема, йде про право призначення уряду і його голови парламентаріями, а не главою країни.

Слід зазначити, що говорячи про зміну Конституції Росії, Путін обіцяв винести рішення на всенародний референдум. Але пізніше в Кремлі заявили, що мова йшла про голосування, яке де-юре не є обов'язковим. Поки російський глава не вирішив, коли відбудеться це голосування і чи відбудеться воно взагалі. За словами Пєскова, так як мова йде про зміни до Конституції Росії, які не належать до сфери фундаментальних статей основного закону, думку росіян дізнаватися не обов'язково.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що колишній прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв назвав причину раптової відставки російського уряду після того, як Путін заявив про плани змінити Конституцію. За його словами, відставка потрібна була для того, щоб Путін почувався абсолютно вільним при прийнятті рішень, без оглядки на фактор уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?