Путін повинен бути вільний: Медведєв нарешті назвав причину відставки уряду Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін повинен бути вільний: Медведєв нарешті назвав причину відставки уряду Росії

Путін повинен бути вільний: Медведєв нарешті назвав причину відставки уряду Росії
Джерело:  online.ua

Уряд Росії на чолі з прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим раптово подав у відставку через масштабні завдання, які російський глава Володимир Путін поставив Федеральним зборам. Щоб вирішити ці завдання, Путін повинен бути повністю вільний, щоб приймати рішучі кроки без оглядки на фактор уряду. Таку причину відставки уряду РФ назвав колишній прем'єр Медведєв в ефірі російського телеканалу, передає ONLINE.UA.

"У посланні позначені настільки масштабні завдання з оновлення політичної системи, зміни балансу влади в країні - це стосується і уряду, і парламенту, частково президента, судової системи. Щоб прийняти всі ці рішення, Путін повинен бути абсолютно вільний у тому, щоб їх обговорювати і приймати без оглядки на будь-які інші фактори. Включаючи фактор уряду", - заявив Медведєв.

Також серед причин відставки уряду Росії Медведєв назвав фактор часу. Він нагадав, що займав пост голови уряду майже вісім років. В цілому, за словами Медведєва, він залишився задоволений роботою уряду, але визнав, що виконавчий орган влади під його керівництвом так і не зміг вирішити важливу задачу - реальне зростання доходів росіян. Це завдання Медведєв переклав на свого наступника Михайла Мішустіна, який раніше очолював Федеральну податкову службу.
 
"Я маю на увазі те, що у нас майже не росли реальні наявні доходи громадян. Це, звичайно, результат загальноекономічної ситуації, але цим треба займатися. І це, напевно, ключове завдання для нового уряду", - вважає Медведєв.

Нагадаємо, Медведєв і його уряд пішли у відставку 15 січня відразу ж після того, як Путін виступив з посланням до Федеральних зборів. Президент Росії заявив про необхідність проведення конституційної реформи, яка передасть частину повноважень президента до парламенту. Йдеться про право призначення уряду і його голови парламентаріями.

У зв'язку з раптовою відставкою уряду Держдума РФ провела термінове голосування за кандидатуру нового прем'єр-міністра Росії. Російські парламентарії одноголосно затвердили на цю посаду Михайла Мішустіна, якого замість Дмитра Медведєва запропонував президент РФ Володимир Путін. Новому прем'єрові пардаментаріі доручили вирішити завдання Путіна, який він поставив в посланні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін заради Медведєва створив нову посаду- заступник голови Ради безпеки РФ, яку він сам і очолює.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?