Путін заради Медведєва раптово створив нову важливу посаду - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін заради Медведєва раптово створив нову важливу посаду - що відомо

Путін заради Медведєва раптово створив нову важливу посаду - що відомо
Джерело:  online.ua

У Росії з'явилася нова важлива посада - заступник голови Ради безпеки РФ. На цю посаду, яка раптово була введена російським лідером, призначений колишній прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Кремля.

В указі Путіна йдеться, що Медведєв звільняється від виконання обов'язків глави уряду країни. Іншим же указом Путін призначив на пост прем'єр-міністра Михайла Мішустіна, кандидатуру якого раніше затвердила Держдума одноголосним голосуванням.

Варто зазначити, що раніше Путін визнавав, що спеціально для Медведєва створить нову посаду - заступника голови Ради безпеки, і доручить колишньому прем'єру займатися питаннями безпеки і обороноздатності Росії.

"Дмитро Анатолійович завжди займався цими питаннями. І з точки зору підвищення нашої обороноздатності і безпеки я вважаю можливим і просив його про це, щоб він в майбутньому зайнявся питаннями саме цієї властивості, цією категорією питань", - пояснював Путін своє рішення.

Нагадаємо, очолює Раду безпеки в Росії Путін. В якості постійних членів до неї входять глава президентської адміністрації, голова уряду, секретар Радбезу, спікер Держдуми і голова Ради Федерації, а також директора ФСБ і СВР і міністри оборони, внутрішніх і закордонних справ та спеціальний представник Президента Російської Федерації з питань природоохоронної діяльності, екології і транспорту Сергій Іванов.

Напередодні Путін виступив з посланням до Федеральних зборів. Він заявив про необхідність проведення конституційної реформи, яка передасть частину повноважень президента до парламенту. Йдеться про право призначення уряду і його голови парламентаріями. Відразу ж після виступу Путіна Медведєв заявив про свою відставку разом з усім складом Кабміну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Держдума РФ провела термінове голосування за кандидатуру нового прем'єр-міністра Росії. Російські парламентарії одноголосно затвердили на цю посаду Михайла Мішустіна, якого замість Дмитра Медведєва раніше запропонував Путін. Новому прем'єрові парламентаріі доручили вирішити завдання Путіна, який він поставив напередодні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?