Путін пригрозив світу військовою відповіддю на санкції
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін пригрозив світу військовою відповіддю на санкції

Путін пригрозив світу військовою відповіддю на санкції
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін вперше за останніх 12 років виступив на міжнародному економічному форумі в Давосі. Він заявив про нові світові загрози і виклики в епоху пандемії, а також повідав про погляд Росії на майбутнє в контексті міжнародного співробітництва. Путін вважає, що Європа і Росія повинні бути разом, оскільки є "абсолютно природними партнерами". Але тут же він розкритикував країни за введення односторонніх санкцій, попередивши, що на них може послідувати військову відповідь. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кремля.

Путін вважає, що нові війни - це явна загроза, з якою може зіткнутися світ в найближче десятиліття. Вона, на думку Путіна, стане наслідком торговельних бар'єрів, санкцій та інших обмежень в "спробах звинуватити у внутрішніх проблемах інші країни".

"Подібна гра без правил критично підвищує ризики одностороннього застосування військової сили - ось в чому небезпека, застосування сили під тим чи іншим надуманим приводом. Це примножує ймовірність появи нових «гарячих точок» на нашій планеті", - попередив глава Кремля.

Російський президент дав зрозуміти учасникам форуму, що не буде бездіяльно спостерігати за тим, як Росію намагаються списати з рахунків. Він закликав домовлятися і діяти спільно у відповідь на глобальні виклики. На думку Путіна, навіть під час холодної війни сторони могли домовлятися, тому не потрібно відмовлятися від діалогу і зараз.

Нагадаємо, перед виступом на економічному форумі в Давосі Путін провів переговори з президентом США Джо Байденом. Вони обговорили продовження Договору про стратегічні наступальні озброєння, вихід з Договору з відкритого неба, ядерну угоду з Іраном і ситуацію в Україні. У Путіна підкреслили, що бесіда носила "ділової і відвертий характер". У Білому домі також підвели підсумки переговорів, але інформація про їх зміст відрізняється від даних Кремля. У команді Байдена підкреслили, зокрема, що США будуть твердо захищати суверенітет України, про що вирішили не згадувати в Кремлі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кремль повідомив про серйозні розбіжності Путіна і Байдена по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?