Путін прийняв нове критичне рішення проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін прийняв нове критичне рішення проти України

Путін прийняв нове критичне рішення проти України
Джерело:  online.ua

Російські війська продовжують готуватися до наймасштабніших військових навчань "Кавказ 2020", на які в окупований Крим з'їдуться тисячі військових РФ. За даними західних військових експертів і Міноборони України окупанти під прикриттям навчань можуть спробувати захопити греблю в Херсонській області, яка не пропускає воду в Крим. Черговим доказом підготовки наступу Росії на Україну став наказ Путіна, який несподівано для всіх оголосив раптову перевірку військ Південного і Західного військових округів на кордоні з Україною. 19 липня стало відомо, що в ході перевірки російських військ на українському півострові Міноборони РФ посилило і систему протиповітряної оборони - більше десяти дивізіонів ППО здійснили розгортання і заступили на бойове чергування в нових позиційних районах в окупованому Криму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російське оборонне відомство.

"Більше десяти дивізіонів, озброєних системами С-400, С-300, зенітними ракетно-гарматними комплексами Панцир-С, зі складу дивізій 4 армії ВПС і ППО ЮВО зробили марші на позиції, здійснили розгортання і заступили на бойове чергування в нових позиційних районах. Крім того, захист сил загальновійськових об'єднань від ударів повітряного противника забезпечують комплекси військової ППО Бук-М2, Бук-М3 і ТОР-М", - йдеться в повідомленні Міноборони РФ.

Як відомо, раптова перевірка військ за наказом Путіна почалася 17 липня. Її нібито вирішили провести для оцінки здатності російських військових забезпечити безпеку на південному заході РФ. У Міноборони РФ запланували провести 56 тактичних навчань, в яких візьмуть участь близько 150 тисяч військових, понад 26 тисяч одиниць техніки, 414 літальних апаратів, 106 кораблів і судів. Для навчань буде задіяно 35 полігонів та навчальних полів, а також 17 морських полігонів на Чорному і Каспійському морях.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін терміново привів війська в бойову готовність у кордонів України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?