Путін прийняв нове скандальне рішення проти українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін прийняв нове скандальне рішення проти українців

Путін прийняв нове скандальне рішення проти українців
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володомр Путін продовжує тероризувати українців в окупованому Криму. Він уже домігся внесення в нову Конституцію РФ заборони на відчуження російських територій, чим фактично виключив повернення Україні анексованого півострова, а тепер Держдума РФ вирішила посилити покарання за заклики до відчуження. Йдеться про величезні штарфах за публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ. Таким чином кримчани, які підтримують територіальну цілісність і суверенітет України, виявилися в серйозній небезпеці, тому що можуть навіть опинитися у в'язниці за свою позицію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт російського парламенту.

"Якщо публічні заклики вчинені вперше, то особі загрожуватиме адміністративна відповідальність у вигляді штрафу: для громадян - від 30 до 60 тисяч рублів, для посадових осіб - від 60 до 100 тисяч, для юридичних осіб - від 200 до 300 тисяч. При повторному порушенні піде кримінальна відповідальність (за статтею 280.1 КК РФ "Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації"). При цьому штрафи підвищуються від 200 до 400тисяч, свободи за цією статтею можуть позбавити на термін до чотирьох років ", - говорить новий путінський закон.

Більш того, російська влада цим законопроектом знову продемонструвала повну блокаду свободи слова як в РФ, так і на території окупованого Криму. За публічний заклик повернути Крим Україна журналістам і ЗМІ, користувачам мережі загрожує також серйозне покарання.

"Підвищені розміри штрафів передбачені для випадків, коли публічні заклики здійснені з використанням ЗМІ, інтернету або інших інформаційно-телекомунікаційних або електронних мереж: для громадян - від 70 до 100 тисяч рублів, для посадових осіб - від 100 до 200 тисяч, для юридичних осіб - від 300 до 500 тисяч. До Кримінального кодексу також вводиться нова стаття 280.2 ( "Порушення територіальної цілісності Російської Федерації"). У ній передбачається кримінальна відповідальність за відчуження частини території РФ або інші дії, спрямовані на порушення територіальної цілісності (за винятком робіт з визначення меж із суміжними державами). Покарання за цією статтею - позбавлення волі на строк від 6 до 10 років ", - йдеться в документі.

Важливо відзначити, що російські окупанти вже сьомий рік навмисне блокують українські інформаційні сайти в Криму, щоб замінити їх джерелами державної російської пропаганди. Вони фактично позбавляють кримчан можливості отримувати інформацію про Україну і проблеми людей в Криму, які російські пропагандистські ресурси приховують від місцевих жителів. Відомо, що дев'ять різних провайдерів в Криму блокують понад 20 українських інформаційних сайтів в великих містах півострова. Зокрема, в Білогірську, Севастополі, Сімферополі, Керчі, Ялті, Бахчисараї, Красноперекопську та інших населених пунктах окупанти блокують доступ не тільки до українських інформресурсів, а й до соціальних мереж Лінкедін та Телеграм, а також до сайту Меджлісу кримськотатарського народу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна звинуватили кримчан в крадіжці води на півострові, через що в Криму виникла проблема з водопостачанням. Окупанти загрожують людям покаранням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?